Pri Villarrealu besnijo: "To je škandal!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kritike iz tabora Villarreala na račun sojenja na povratni polfinalni tekmi lige prvakov z Liverpoolom.
Oglej si celoten članek

V taboru španskega prvoligaša so se po izpadu v polfinalu lige prvakov pritoževali nad sodniškim kriterijem na povratni tekmi z Liverpoolom.

Liga prvakov Napovedoval se je velik šok, a nato povsem druga zgodba

Villarreal je poskušal na domačem terenu nadoknaditi dva gola zaostanka za angleškim velikanom. Nekaj časa je celo kazalo na veliko presenečenje, saj so domači na odmor odšli z dvema goloma prednosti, a so varovanci Jürgena Kloppa s tremi zadetki v drugem polčasu postavili stvari na svoje mesto.

Liverpool je v finale napredoval s skupnim izidom 5:2.

Foto: Epa Liverpool

V taboru Villarreala so prepričani, da bi bile njihove možnosti za preobrat še precej večje, če bi glavni sodnik Danny Makkelie pokazal na belo točko po prekršku vratarja Alissona nad Giovanijem Lo Celsom.

Vratar redsov je pri zaostanku za gol v kazenskem prostoru zrušil centralnega vezista, delivec pravice pa je ocenil, da se je pred tem dotaknil žoge.

"To je bila škandalozna odločitev," se je pritožil predsednik španskega kluba. "Sodnik ni bil na nivoju za sojenje takšnih tekem. Škandalozna enajstmetrovka za Lo Celsa, druge razlage ne vidim. Sodili so v njihovo korist. To ni noben izgovor, saj so bili boljši od nas in bi lahko zmagali v višjo razliko, a takšno sojenje ni na nivoju. Tudi veliko manjših odločitev je šlo v njihovo korist," je dodal Roig.

Foto: Epa Fernando Roig

"V prvem polčasu so bili vsaj trije prekrški na robu kazenskega prostora, a prostega strela nismo dočakali. Ponosen sem na to, kar smo dosegli. Nisem jezen, a sojenje je bilo slabo," je dodal predsednik španskega kluba.

Trener Villarreala Unai Emery je zmagovalcem športno čestital za premoč. "Poraz nas je vse užalostil. Čeprav smo se dobro borili z Juventusom, Bayernom in Liverpoolom, ne moremo biti zadovoljni. V prvem polčasu smo dokazali svojo kvaliteto, vendar so bili oni tisti, ki so v dveh tekmah naredili razliko," je povedal trener.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.