Pri Yamahi podaljšali pogodbo z dirkačem

Foto: Epa maverick vinales
Še za dve leti podaljšano sodelovanje.
Oglej si celoten članek

Španski motociklist Maverick Vinales je za dve sezoni podaljšal sodelovanje z Yamaho. Vinales bo tako v najmočnejšem motociklističnem razredu moto GP vsaj še do konca sezone 2022 dirkal za japonsko ekipo, so sporočili iz Yamahe.

V minuli sezoni je 25-letni Vinales končal na tretjem mestu v skupnem seštevku svetovnega prvenstva in s tem izenačil svoj najboljši dosežek iz sezone 2017. Španec je sicer dobil dirki na Nizozemskem in v Maleziji ter v peti sezoni med elito bil še petkrat na stopničkah.

"Vinales je pokazal odlično dirkanje, motivacijo in konstantnost v treh letih dirkanja za Yamaho," so v sporočilu za javnost zapisali pri moštvu, h kateri se je pred sezono 2017 Vinales preselil iz Suzukija.

Sezona 2020 se bo začela 8. marca z dirko v Katarju, moštva pa bodo opravila prva testiranja med 7. in 9. februarjem v Sepangu v Maleziji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.