Pričakovan poraz Slovenk

Foto: Žurnal24 Nina Jeriček in soigralke bodo povratno tekmo odigrale v nedeljo. (Foto: EPA) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Slovenska obramba je tudi tokrat prejela 28 golov. (Foto: EPA) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Slovenske rokometašice so po pričakovanjih izgubile prvo srečanje na evropskem prvenstvu proti Madžarkam, ki so varovanke Ivice Rimanića odpravile z 28:19. Vse je bilo odločeno že ob polčasu.
Oglej si celoten članek

Slovenske rokometašice so letošnji zaključni turnir stare celine začele s porazom. Uveljavljene in veliko kakovostnejše Madžarke so bile kljub ne preveč prepričljivi igri za razred boljše od Slovenk, ki jih v nadaljevanju turnirja v olimpijski dvorani v Lillehammerju čakajo še imenitnejše tekmice: v sredo Norvežanke, aktualne olimpijske in evropske prvakinje, v petek pa še Francozinje, nosilke srebrnega odličja z lanskega svetovnega prvenstva na Kitajskem.

Obe reprezentanci sta dvoboj začeli zelo zmedeno, z obilico tehničnih napak in zapravljenimi streli, več "kaotičnosti" pa je bilo vendarle na slovenski strani, ki je prvi gol dosegla v začetku sedme minute, ko je znano madžarsko vratarko Katalin Palinger ukanila Nina Jeriček. Po zaslugi nekdanje vratarke Krima, ki je na tekmi zbrala 16 obramb, so si naše vzhodne sosede v 14. minuti priigrale prednost petih golov (8:3), po izključitvi Anite Bulath pa so Slovenke v 17. minuti znižale na 5:8.

Nato so na igrišču znova zavladale izbranke madžarske trenerke Eszter Matefi, ki so v obrambi povsem onemogočile Ano Gros – njen met v prvih tridesetih minutah je znašal 0-9, na koncu tekme pa 0:10 –, z dokaj trdimi rokometnimi prijemi pa tudi druge slovenske rokometašice. Neizkušene Slovenke, ki z izjemo Sergeje Stefanišin in Vesne Puš sploh prvič nastopajo na evropskem prvenstvu, so si najvišji zaostanek priigrale v 25. minuti, ko je Orsolya Verten povišala na 15:8, na veliki odmor pa odšle z zaostankom 10:16.

Izbranke slovenskega selektorja Ivice Rimanića so v začetku drugega polčasa sijajno izkoristile "eksperiment" svoje kolegice na nasprotni strani Matefijeve, ki je v "ogenj" poslala rezervistke. Slovenke so izkoristile njihovo zmedeno igro in se v 40. minuti približale na -4 (15:19), aktiven izid pa so imele vse do 45. minute (16:20). Nato so jim sosede znova ušle na varno razdaljo šestih zadetkov, v 58. minuti in v sami končnici tekme pa so si Slovenke pridelale tudi najvišja zaostanka na tekmi (18:27 in 19:28).


Evropsko prvenstvo, ženske, predtekmovanje, prvo kolo:


Skupina D:
Madžarska : Slovenija 28:19 (16:10)
Bulath 6, Verten 5, Szucsanszki in Szamoransky 4; Oven 6, Zrnec 5

Norveška : Francija 33:22 (19:10)

Skupina A:
Španija : Romunija 26:30 (10:15)

Danska : Srbija 25:20 (14:6)

Skupina B:
Črna gora : Rusija 24:22 (10:15)

Hrvaška : Islandija 35:25 (19:12)

Skupina C:
Nemčija : Švedska 25:27 (14:12)

Ukrajina : Nizozemska 13:25 (8:13)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.