Price in Loeb do zmage in vodstva

Foto: EPA
Foto: EPA
Avstralec Toby Price s KTM-jem je zmagovalec druge etape vzdržljivostnega relija Dakar med motociklisti.
Oglej si celoten članek

Po 352 km od Villa Carlosa Paza do Termas de Rio Honda si je Toby Price pred drugim Portugalcem Rubenom Fario privozil 20 sekund prednosti, v skupnem seštevku ima dve sekundi zaloge pred Špancem Joanom Barredo Bortom

Simon Marčič, edini Slovenec, je bil 80. Marčič je s svojim motociklom znamke KTM skozi cilj prišel z zaostankom 45 minut in 11 sekund. Skupno je na 75. mestu z zaostankom 45:53 minute.

Skrajšana etapa

Prireditelji relija Dakar so sicer morali drugo etapo zaradi močnega deževja skrajšati, motociklisti so prevozili skoraj 100 km manj od predvidenih, avtomobilisti pa so morali opraviti s 387 km namesto 510.

Med avtomobilisti se je izkazal nekdanji, devetkratni svetovni prvak v reliju Francoz Sebastien Loeb, ki je bil s Peugeotom za 2:23 minute hitrejši od rojaka Stephana Peterhansla in je tako kot Price vodilni v skupnem seštevku. To je sicer prva Loebova zmaga na reliju Dakar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.