Prigioni: "Pep je znorel, ko je gledal Knicks"

Foto: AFP
Foto: AFP
Argentinski košarkar Pablo Prigioni, ki je pri New York Knicks preživel prvo sezono čez lužo, se je v pogovoru za dnevnik Olé spomnil zanimive anekdote s Josepom Guardiolo v glavni vlogi. Bodoči trener Bayerna je med svojim nekajmesečnim oddihom v ZDA namreč večkrat obiskal tekme kratkohlačnikov v Madison Square Gardnu.
Oglej si celoten članek

"Guardiola je hodil v Madison, da bi gledal našo ekipo, ker pa sem jaz govoril špansko, sva se zbližala in veliko pogovarjala," je za Olé povedal Pablo Prigioni. Nekdanji član madridskega Reala je po prestopu k New York Knicks spoznal Josepa Guardiolo, ki je na Manhattnu preživljal nekajmesečni oddih po odhodu iz Barcelone.

"Guardiola me je vprašal zakaj si vsaj malo ne podajamo žoge. Dejal je, da ko igram jaz, potem to delamo bolj pogosto, da imamo neko igro. Verjel je v to, dovolj je že, da vidite igro njegove Barcelone, ki si je pred zadetkom izmenjala 200 podaj. Ko je gledal Knicks je ponorel, ko smo si izmenjali le dve podaji in vrgli na koš," je nadaljeval Prigioni.

Če si sam − vržeš

Argentinec je v nadaljevanju intervjuja priznal, da je imel dvome pred prihodom v NBA, potem ko je lahko od daleč spremljal slabe izkušnje Arvydasa Macijauskasa, Vassilisa Spanoulisa in drugih Evropejcev, ki so navduševali na stari celini, nato pa pogoreli v novem okolju.

"Mislil sem, da nekateri meti niso dobri, če je do konca še 15 sekund ... Ampak, če sem sam in ne vržem, potem me posedejo na klop," je o svoji izkušnji čez lužo še povedal 36-letni košarkar iz Ría Tercera.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.