Prihaja čas srebrne puščice?

Foto: EPA
Foto: EPA
Finski dirkač Mika Häkkinen je spregovoril o selitvi Lewisa Hamiltona, ki je pred sezono 2013 McLaren zamenjal za Mercedes. Häkkinen, ki je z McLarnom osvojil dva naslova svetovnega prvaka in z Mercedesom tri leta dirkal v razredu DTM, meni, da se je Britanec odločil za tvegano potezo, ki pa je nedvomno dolgoročna.
Oglej si celoten članek

Prekaljeni finski dirkač Mika Häkkinen, ki se je leta 2007 poslovil od dirkaškega športa, je spregovoril o Lewisu Hamiltonu in njegovi selitvi iz McLarna v Mercedes. Finec je v času dirkaške kariere sodeloval z obema znamkama, zato razmere zagotovo dobro pozna.

''McLaren je odlična ekipa. Vedno ciljajo na zmago in so preprosto fantastična ekipa. Mislim, da bo glede njegovega odhoda k Mercedesu nekoliko več jasno na polovici sezone. Prepričan sem, da Lewis razmišlja dolgoročno. Za njimi je nekaj slabih sezon, zato morajo letos po mojem mnenju začeti dosegati boljše rezultate,'' je povedal Häkkinen, ki je budno spremljal prva testiranja pred novo sezono. ''Testiranje se za njih ni začelo najboljše. Kvarile so se zavore in Lewis je imel nesrečo. Slab uvod v sezono pač. A testiranje je testiranje in če nekdo vozi s polnim rezervoarjem, se lahko časi razlikujejo tudi za dve, tri sekunde. Testiranja so lahko zavajajoča,'' je dodal Finec.
Foto: EPA mika hakkinen Hamiltona je pri McLarnu zamenjal Sergio Perez, ki je pred začetkom sezone prepričan, da se lahko vmeša v boj za najvišja mesta. Häkkinen upa, da mu pretirana samozavest ne bo škodovala. ''Zelo je samozavesten. Cilja na zmage in naslov, kar je pozitivno. Toda upam, da ne bo preveč samozavesten, saj takrat pridejo napake,'' je zaključil 44-letnik.

Dvakratni prvak

Mika Häkkinen je najbolj znan po bitkah, ki jih je v sezonah 1998 in 1999 bil z Michaelom Schumacherjem. Nemec je takrat poskušal postati prvi dirkač po Jodyju Scheckterju (1979), ki bi poskočnega konjička popeljal do naslova svetovnega prvaka. Obe leti (sicer je bil leta 1999 Schumacher nekaj dirk odsoten zaradi zloma noge) se je končne zmage veselil Finec. Schumi je nekaj let kasneje povedal: ''Häkkinen je bil najbolj kvaliteten nasprotnik, ampak najbolj sem ga spoštoval zato, ker sva se na stezi 100% borila, medtem ko sva izven steze živela povsem disciplinirano. Spoštovala sva eden drugega in si pustila živeti v miru.''

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.