Prihaja mladinska Liga prvakov

Foto: EPA
Foto: EPA
Že v naslednji sezoni naj bi zaživelo novo tekmovanje pod okriljem Uefe, ki bo združevalo najboljše evropske klube. Šlo bo za nekakšno mladinsko ligo prvakov, v kateri bodo s svojimi U-19 ekipami sodelovali klubi, ki si bodo zagotovili nastopanje v 'običajni' Ligi prvakov.
Oglej si celoten članek

Že v naslednji sezoni naj bi zaživel Uefin mladinski pokal. V njem bo nastopalo istih 32 klubov kot v Ligi prvakov, toda s svojimi mladinskimi moštvi. Skupinski sistem bo enak kot v najboljšem evropskem klubskem tekmovanju, tudi razpored tekmovanja bo prilagojen Ligi prvakov, mladinci bodo namreč igrali nekakšne 'predtekme' svojim starejšim kolegom.

V praksi bo to pomenilo, da če se bosta v prvem kolu skupinskega dela Lige prvakov srečala npr. Real Madrid in AC Milan, potem bosta mladinski ekipi obeh klubov svojo medsebojno tekmo odigrali že dan pred 'pravim' obračunom.

Tako kot v najelitnejšem nogometnem tekmovanju bosta iz osmih skupin s po štirimi moštvi napredovala dva najvišje uvrščena kolektiva, 16 uspešnih ekip pa bo šlo nato v žreb, ki bo določil pare osmine finala. Izločilni boji bodo odločeni v zgolj eni tekmi.

Madridska generacija 95' stopa na oder

V Uefinem mladinskem pokalu bodo lahko nastopali nogometaši do 19. leta starosti, torej tisti, ki so rojeni leta 1995 ali pozneje. Tega tekmovanja se zelo veselijo pri Real Madridu, ki ima v mlajših kategorijah nekaj zelo nadarjenih igralcev, tako da v španski prestolnici odkrito pogledujejo proti prvemu evropskemu naslovu v tej kategoriji. Za rekorderja po številu evropskih naslovov je v popolnosti zadovoljivo le biti najboljši na Stari celini.

Sicer je velik del ekipe, ki bo zastopala Madrid v novonastalem tekmovanju, letos še del selekcije U-17. V njej je nekaj obetavnih talentov, pod vodstvom Morientesa tako trenirajo Álex Craninx, José León, Mario Hermoso, Enzo Zidane in Agoney. Nekaj perspektivnih nogometašev je tudi v sedanji selekciji U-18, med njimi so Iván Sáez, Jaime Sánchez in Marcos Legaz.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.