Prihaja nov kranjski nogometni biser

Foto: Žurnal24 Noge Žana Benedičiča so zelo dragocen artikel Triglava.
V kranjskem Triglavu so izbrusili nov nogometni biser. Po Urošu Palibrku, ki je odšel v italijanski Milan, je sedaj tarča evropskih velikanov šele trinajstletni Žan Benedičič.
Oglej si celoten članek
 

Elita pred vrati

Kako uveljavljeno ime je v proizvodnji mladih nogometašev postal Triglav, potrjuje tudi klic Cira Ferrare, legende torinskega Juventusa. "Gospod Ferrara opravlja odgovorne naloge v Juventusu, njegova želja po stiku z nami je veliko priznanje. Pred nekaj leti so bili taki pogovori čista fantastika," pravi direktor Triglava Miran Šubic.

Vsem, ki se gibljemo v slovenskih nogometnih krogih, je že pred časom na uho prišlo ime Žan Benedičič . O mladem nogometašu kranjskega Triglava vneto kramljajo strokovnjaki in nogometni agenti. Glas o njegovi nadarjenosti pa je davno tega segel precej dlje od devete vasi. Benedičičevo ime je v beležnicah iskalcev talentov že nekaj časa dvakrat podčrtano.

Juve, Man Utd, Liverpool ...
"Nogomet treniram devet let in le z nogometom se želim ukvarjati v prihodnosti. Postavljam si kar se da visoke cilje, vse do Lige prvakov," samozavestno pravi Žan, ki obiskuje osmi razred devetletke. Preden konča osnovno šolo, se ne namerava podati v tujino. "Odločil sem se, da bom devetletko končal doma in potem odšel v tujino. Najbolj me vleče v Italijo, ki nam je najbližje. Slišal sem tudi, da zelo dobro delajo z mladimi,” pove član ekipe Triglava do 14 let, ki trenutno zaseda tretje mesto v zahodni ligi U14. Ponudb mu ne manjka. Tudi do njega je seveda prišlo vso silno zanimanje za njegove nogometne usluge.“Že precej klubov je povpraševalo po meni. Juventus, Manchester City, Liverpool, tudi Manchester United. Pa tudi manjši klubi, kot so Partizan, Empoli, Reggina, Udinese ..."

Žan Benedičič se vzgleduje po Thierryju Henryju. © Anže Petkovšek

 
Iz napada v zvezno vrsto
Žan bo nogometno prihodnost gradil v zvezni vrsti, kjer se je povsem udomačil. Pa ni bilo vedno tako. V mladih letih je bil namreč napadalec. "Prvi trener me je postavljal v napad, ko pa smo začeli igrati čez celo igrišče, sem se preselil v zvezno vrsto. Ta položaj, ki ga igram zdaj, se pravi zadnjega zveznega igralca, mi najbolj ustreza." Kot kaže, pa menjava položaja ni vplivala na njegov izbor vzornika. Prisega namreč na napadalca Barcelone Thierryja Henryja . Odkar pomni sicer navija za nekdanji klub francoskega virtuoza, londonski Arsenal .

Nekoč za reprezentanco
Dokler ga ne odnese na veliko prizorišče, je več kot zadovoljen v domačem okolju. "Klub je zelo dobro organiziran. Zelo všeč mi je program Talent: individualni treningi. Na voljo imamo trenerja, ki dela z nami posamično. Prenavljajo tudi stadion in pred novimi tribunami bo še lepše igrati," z izbranimi besedami o Trigalavu govori Benedičič. V prihodnje pa ga vendarle mika prek lokalnih okvirov. V tiste globalne in državne. "Za reprezentanco še nisem igral, saj sem še premlad. V prihodnje pa si želim zaigrati za vse reprezentančne selekcije. Seveda tudi za člansko." Do takrat ga seveda čaka še veliko truda, odrekanja in trde vadbe. Le tako bo lahko nadgradil vse tisto, kar mu je podarila mati narava.

"Rad bi popravil eksplozivnost in hitrost, pa tudi tehniko," pove Žan, ki ga motivira tudi primer sokrajana in nekdanjega člana Triglava Uroša Palibrka , ki je lani postal član velikega Milana : "Želim po njegovih stopinjah, doseči, kar je on, in pristati v velikem klubu." Glede na vsa slovita imena, ki se sučejo okoli njega, je prestop v klub slovitega imena, kot kaže, le formalnost. Naslednja stopnička pa bo seveda zahtevala tudi naslednjo stopno razvoja. Žana to ne skrbi, saj je odločen uspeti.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.