Prikrivali so doping tudi nosilcev kolajn, izginilo 9,2 milijona

Foto: Profimedia Tamas Ajan
Več kot štiri desetletja na vodilnih položajih v zvezi.
Oglej si celoten članek

Preiskava Richarda McLarna v drobovje Mednarodne zveze dviganja uteži (IWF) je razkrila 40 pozitivnih dopinških primerov in okoli 9,2 milijona evrov pogrešanega denarja, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V vrtincu obtožb se je že red časom znašel nekdanji predsednik IWF Madžar Tamas Ajan.

Vodilni preiskovalec Richard McLaren je na Svetovno protidopinško agencija (Wada) poslal vse podatke o dopinških prekrških, je zapisano v poročilu preiskave. McLaren je v poročilu Ajanovo vodenje označil kot "desetletje trajajočo tiranijo denarja". Izginilo je namreč okoli 9,2 milijona evrov sredstev, ki so se stekala v IWF. Še bolj bremenilnih pa je 40 pozitivnih dopinških testov, ki jih je zveza prikrila.

Šok Državni rekorder umrl med spanjem

"Nemogoče je dejati, koliko denarja je zares pogrešanega. Dopinški prekrški pa segajo tudi do dobitnikov zlatih in srebrnih kolajn," je zapisano v poročilu.

Foto: Profimedia Tamas Ajan

McLaren, ki je bil vodja preiskovalcev v ruskem dopinškem škandalu leta 2015, je potrdil navedbe dokumentarnega filma nemške javne televizije ARD, ki je razkrila, da so največji zvezdniki dvigovanja uteži le redko opravljali dopinške teste.

Enainosemdesetletni Ajan je po dokumentarnem filmu ARD in po številnih obtožbah v zvezi s sistemskim prikrivanjem dopinga ter korupcije 16. aprila letos odstopil s položaja predsednika IWF. V njej je deloval 44 let, 24 let je bil generalni sekretar, 20 let pa predsednik zveze.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 00:44 5. Junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == www.Hosset.Com

  • 22:38 4. Junij 2020.

    Želite najti dekle za eno noč? Dobrodošli - www.GetMeets.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.