Priložnost zgrabiti z obema rokama

Foto: Žurnal24 Nogometni klub Domžale se bo poleti predstavil v spremenjeni zasedbi.
Slovenski nogometni prvaki iz Domžal so prvo tekmo kvalifikacij za Ligo prvakov doma kar z 0:3 izgubili z zagrebškim Dinamom. V strokovnem štabu se še zdaj tolčejo po glavi.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Domžale v Zagrebu le še za čast

Rezultat s prve tekme gotovo ne pove celotne zgodbe. Ravno zato je Domžalčanom še težje. V težkem ritmu po Nafti , Dinamu in Celju jih čaka še povratna tekma v Maksimirju . Čeprav je ta pred vrati, so naši prvaki ponedeljkovo redno druženje s sedmo silo začeli z odzivi na prvo srečanje. "Po prvi tekmi sem bil zelo razočaran, še danes pa trdim, da smo igrali dobro. To potrjuje tudi statistika, imeli smo več žoge v svoji posesti in smo večkrat streljali na vrata. Manjkal nam je pravi zaključek. Zamudili smo veliko priložnost, da bi premagali velikega nasprotnika," pravi trener Robert Pevnik , ki zatrjuje, da je realen, a ne želi vreči puške v koruzo. "Cilj je popraviti napake v obrambi in doseči gol ali dva, rezultat pa bomo videli na koncu."

Andraž Kirm je na prvi tekmi lahko le širil roke. © Saša Despot

 
Andraž Kirm je bil na prvi tekmi – kot smo že vajeni – gonilna sila in najbolj nevaren igralec Domžal. "Mogoče bo slišati čudno, ampak vzdušje v ekipi je odlično. Pokazali smo napredek glede na lani, oni pa so trikrat streljali in trikrat zadeli. Če se nam bo na povratni tekmi ponudila priložnost za presenečenje, jo bomo zgrabili z obema rokama," pravi slovenski reprezentant, ki ga mediji že pol leta vztrajno selijo v tujino. Tja bi ga preselil tudi športni direktor prvakov Dejan Djuranovič , ki pa še naprej čaka na konkretno ponudbo.

Robert Pevnik je realist in optimist. © SPS

 
"Lahko potrdim, da so bili na tekmi z Dinamom ogledniki Chieva, ki so že naši stalni gostje, ter Atalante. Mi smo svojo ceno povedali in zdaj je vse odvisno od kupcev. Jasno je, da Andražu ne bomo delali težav pri prestopu v večjo ligo, vendar moramo najprej dobiti konkretno ponudbo, te pa za zdaj ni bilo," je povedal prvi operativec Domžal in dodal, da je za domnevno zanimanje Dinama za Kirma izvedel iz medijev.

Naši prvaki se bodo na pot odpravili v torek in bodo do tekem bivali v Čatežu . Maksimirsko zelenico bodo preizkusili v torek zvečer ob 19. uri, ko bodo opravili edini trening v hrvaški prestolnici. Omenimo še, da se bo skupni zmagovalec za mesto v elitni Ligi prvakov pomeril z ukrajinskim Šahtjorjem iz Donjecka . Zagrebčani pa so (razumljivo) že prepričani, da se bodo s slednjim pomerili oni, saj so zaradi čim boljše priprave na Ukrajince že prestavili tekmo domačega prvenstva proti Croatii Sesvete . Tekmo v Zagrebu bodo sodili Škoti William Collum, Keith Sorbie in Willie Dishington.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.