Primorci dobili prvo finalno tekmo

Foto: Sixt Primorska/Žiga Mikeli Lance Harris
Sixt Primorska še korak bližje zastavljenemu cilju.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Sixt Primorske so doma v Kopru v prvi tekmi finala druge regionalne lige Aba premagali MZT Skopje s 93:71. Druga tekma bo že jutri ob 20. uri, prav tako v Kopru. Zmagovalec serije na tri zmage bo v prihodnji sezoni igral v prvi ligi Abe, poraženec pa še z Zadrom, 11. ekipo rednega dela Abe 1, v dodatnih kvalifikacijah za prvo ligo.

Koprčani, lani so v finalu klonili proti novomeški Krki, so z MZT obe srečanji v rednem delu lige dobili, a po zelo tesnem razpletu. Doma so zmagali po podaljšku z 91:84, v Skopju pri pozneje tretji ekipi rednega dela pa s točko razlike z 78:77.

Gostje so sicer tokrat dosegli uvodni točki na srečanju, toda nato so domači povedli z 9:2. Sledil je delni izid 0:6 in le točka prednosti domačih v četrti minuti (9:8) ter slabe tri minute pred koncem uvodne četrtine (18:17), pred tem pa so gostje nekajkrat prevzeli tudi vodstvo. A je zaključek povsem pripadel Sixtu, ki je drugo četrtino začel z devetimi točkami prednosti.

V drugi četrtini so domači najprej povečali vodstvo na 35:21, potem so gostje dosegli deset točk v nizu in sredi tega dela igre znižali zaostanek le na štiri točke (35:31). Ob koncu je Koprčanom s hitrimi protinapadi in zgodnjimi zaključki metov uspel nov delni izid 9:0 (51:36) in na odmor so ob polčasu odšli s 15 točkami zaloge. Nihanj v igri domačih nato ni bilo več, sredi tretjega dela je bilo že 66:45.

Preostali del predzadnje in zadnje četrtine je ostal povsem v rokah varovancev trenerja Jurice Golemca in trener gostov Đorđi Kočov ni mogel storiti ničesar, da bi vsaj ublažil poraz na srečanju, v katerem so domači prevladovali tako pod obročem kot na zunanjih položajih; Koprčani so trojke zadeli z več kot polovično uspešnostjo (13:21), kar sedem jih je zadel Lance Harris, prvi strelec srečanja s 24 točkami.

Po drugi tekmi doma bodo Koprčani tretjo tekmo igrali v četrtek v Skopju, kjer bo tudi morebitna četrta tekma v petek. Peti in zadnji predvideni dvoboj finalistov je na programu v ponedeljek, 8. aprila, v Kopru.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.