Primorci v finalu lige ABA2

Foto: Sixt Primorska/Žiga Mikeli Marijan Čakarun
Še korak bližje eliti.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Sixt Primorske so se po drugi zmagi nad ekipo Borca iz Čačka uvrstili v finale lige Aba2. Po zmagi na prvi tekmi z 78:59, so v drugo slavili s 73:69 (26:19, 41:40, 59:51). V finalu bodo Koprčani igrali proti moštvu MZT Skopje, ki je z dvema zmagama izločilo Spars. Finalna serija lige Aba2 se bo začela 1. aprila.

Obračun v Čačku je bil ob polčasu povsem izenačen, čeprav je Sixt Primorska srečanje odprla zelo prepričljivo. V tretji četrtini so Koprčani razliko znova povišali, po 30 minutah je bilo 59:51, prednost pa je Koprčanom omogočala nekoliko mirnejši zaključek.

Po štirih minutah zadnje četrtine je Borac izenačil na 61:61. Ko so domači v naslednjem napadu zadeli še drugo zaporedno trojko, je bilo 64:61. Marijan Čakarun je svojo ekipo vrnil v vodstvo, Alen Hodžić je s trojko poskrbel za 68:64. Takšna prednost je varovancem Jurice Golemca zadoščala za še en korak bližje uvrstitvi v prvo ligo Aba, ki jo prinaša končna zmaga v Aba2.

Prvi strelec Sixta je bil Lance Harris z 20 točkami, toliko točk je na drugi strani dal tudi Ilija Đoković.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.