Prirediteljem novoletne turneje je odleglo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Skakalnica Bischofshofen bo po težavah nared.
Oglej si celoten članek

Priprave na prvi višek sezone smučarskih skakalcev, novoletno turnejo, potekajo uspešno. Tudi v Bischofshofnu, kjer jim je prejšnji teden zagodel plaz in povzročil nekaj poškodb na skakalnici. A te so že sanirali, tako da je skakalnica že zasnežena in bo pravočasno pripravljena za zadnjo tekmo 72. turneje, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Zahvaljujoč veliki podpori z vseh strani so bile poškodbe na pobočju skakalnice popravljene. Končno pripravo bomo začeli 27. decembra," je dejal Manfred Schützenhofer, predsednik domačega smučarskega kluba.

Prejšnji teden se je na skakalnici strgala mreža za zadrževanje snega, zaradi česar so gmote snega sestavile plaz, zdrsnile na skakalnico in povzročile poškodbe.

Poleg Bischofshofna, ki bo svoj dogodek gostil 6. januarja, so tudi druga prizorišča novoletne turneje že dobila zeleno luč za izvedbo. Turneja se bo začela 28. decembra s kvalifikacijami v Oberstdorfu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.