"Prišel sem od nikjer, še pred dvema letoma sem bil v navijaški coni"

Foto: Profimedia
Hitri vzpon francoskega nogometaša.
Oglej si celoten članek

Novopečeni svetovni prvak Benjamin Pavard je še pred dvema letoma spremljal dogajanje na evropskem prvenstvu v Franciji v eni izmed navijaških con. Zdaj je priznal, da je v finalu mundiala, kjer so galski petelini s 4:2 premagali Hrvaško, zajokal že nekaj minut pred zadnjim sodnikovim žvižgom.

Leta 2016 so se tudi največji privrženci Stuttgarta, ki je igral v drugi nemški ligi, spraševali: "Benjamin, kdo?" Pavard je namreč odigral le 21 tekem v dresu francoskega prvoligaša Lilla, nato pa je že sledila selitev v Nemčijo.

Svetovni prvak V dobrodelne namene podaril skoraj pol milijona

Zdaj 22 letni nogometaš je hitro utišal dvomljivce. Stuttgartu je pomagal k vrnitvi v najmočnejšo Bundesligo, odlično pa je odigral tudi prvo sezono v tem tekmovanju. Zdaj je blestel tudi na svetovnem prvenstvu v Rusiji, njegov zadetek proti Argentini v osmini finala sodi med najlepše na prvenstvu. Zadel je za 2:2 in Francijo takrat potegnil iz zaostanka.

"Še pred dvema letoma sem bil v navijaški coni v Lillu, kjer sem s prijatelji gledal tekme evropskega prvenstva. Pred letom sem igral v drugi nemški ligi. Prišel sem od nikjer, tako kot pravi pesem o meni. Še vedno nisem povsem dojel, kaj nam je uspelo. To je izjemno. Med tekmo, ko sta ostali še dve, morda tri minute, sem potočil nekaj solz," je dejal Pavard.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.