Prišla Dimec in Tratnik, odhaja Bolčina

Foto: SPS/ABA
Foto: SPS/ABA
V košarkarskem klubu Krka nadaljujejo prenovo ekipe za prihajajočo sezono. Tokrat so v svoje vrste pripeljali dva slovenska košarkarja, Žigo Dimca in Igorja Tratnika. Vrste sedemkratnih državnih prvakov pa zapušča Tomaž Bolčina.
Oglej si celoten članek

Žiga Dimec (22 let, 211 cm) je bil v dresu Rogaške eden najvidnejših košarkarjev v minuli sezoni lige Telemach. V povprečju je dosegel 12,5 točke in 5,4 skoka na tekmo ter si prislužil poziv selektorja Jureta Zdovca na priprave za letošnje evropsko prvenstvo. Bil je tudi slovenski reprezentant v vseh mlajših kategorijah.

Drudi novinec v vrstah nivomeške Krke Igor Tratnik (26 let, 207 cm) je kariero začel v Grosupljem, od koder je odšel v domžalski Helios, nato pa na Islandijo, kjer je z moštvom KFI leta 2010 osvojil prvenstvo. V Slovenijo se je vrnil pred sezono 2012/13, ko je odšel v matično Grosuplje, nato pa je bil eno sezono član Splošne plovbe Portorož. V lanski sezoni je bil eden najboljših košarkarjev Zlatoroga, v povprečju pa je dosegel 11,1 točke in 6,1 skoka na tekmo.

"Po treh letih iz našega kluba sporazumno odhaja Tomaž Bolčina. Tomaž je v naših vrstah osvojil po dva naslova državnega prvaka in pokalnega zmagovalca. V nadaljevanju kariere mu želimo veliko sreče in uspehov," pa so pri Krki zapisali ob odhodu Tomaža Bolčine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.