Pristal na bizarne metode zdravljenja

Foto: EPA
Foto: EPA
Cristiano Ronaldo se je za pomoč pri sanaciji poškodbe kolena obrnil na zloglasno srbsko zdravnico Marijano Kovačević, ki je znana po svojih nenavadnih metodah in izjemni učinkovitosti.
Oglej si celoten članek

Portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo se je poškodoval v finalu evropskega prventva v Franciji, kjer je po trčenju z Dimitrijem Payetom po vsega 25 minutah igre na nosilih in s solzami v očeh zapustil igrišče.

Napadalec Real Madrida je natrgal sprednjo kolensko vez in bo z nogometnih zelenic odsoten najmanj nekaj tednov, po najbolj črnih napovedih pa bi se njegova odsotnost lahko razvlekla tudi na pet mesecev. To bi pomenilo, da bi zamudil velik del prihajajoče sezone, čemur se želi nogometni as na vsak način izogniti.

Ronaldo se je v iskanju rešitve obrnil na srbsko zdravnico Marijano Kovačević, poroča srbski Informer, ki slovi po nenavadnih, a nadvse učinkovitih metodah.

''Zdravnica Kovačević je v Dubaju, kjer dela. Ni znano, ali bo Ronaldo prišel k njej ali ona k njemu, a on je odločen, da bo dal priložnost njenim metodam. Od številnih nogometašev je izvedel, da je zelo učinkovita,'' vir blizu razvpite zdravnice citira Informer.

Srbska zdravnica je v preteklosti med drugimi zdravila Vincenta Kompanyja, Robina van Persieja, Branislava Ivanovića, Franka Lamparda, Darija Srno in Pabla Zabaleto.

Nekdanji trener Liverpoola Rafael Benítez jo je želel zaposliti kot klubsko zdravnico, potem ko je s tekočino placente oziroma posteljice uspešno ozdravila Yossija Benayouna.

''V injekciji ni bilo nobenih živalskih delov. Vse mi je pojasnila in mi povedala, da bo uporabila tekočino placente od ženske,'' je takrat povedal izraelski reprezentant.

Metode srbske zdravnice vključujejo tudi uporabo posebnega gela in elektromagnetnega polja. Postopki niso v nasprotju z dopinško zakonodajo, njihova posebnost pa je v tem, da pripomorejo k hitrejši regeneraciji tkiva. ''Rešila mi je kariero. Poškodoval sem si kolenske vezi in po dvomesečni terapiji je postajalo vse huje. Takrat sem obiskal Marijano in napravila je čudež. Tekom ene nedelje sem opravil pet terapij. Novi posnetki so pokazali, da sem 100-odstotno zdrav,'' je povedal srbski nogometaš Goran Lovre.

Uživa prostem času

Ronaldo se je po koncu evropskega prvenstva odpravil na zaslužene počitnice. Trenutno se mudi na Ibizi, kjer se mu je pridružila tudi njegova mama. ''Potovanje z družino,'' je na Instagramu zapisal 31-letnik.

Ferguson: Ronaldo je nogometaš generacije

O nekdanjem varovancu je po koncu Eura 2016 z izbranimi besedami spregovoril Sir Alex Ferguson. Nekdanji trener Manchester Uniteda si je v Parizu ogledal finale med Portugalsko in Francijo ter po koncu tekme pozdravil portugalskega napadalca, ki se je bivšega šefa zelo razveselil.

Ferguson v večni razpravi Messi proti Ronaldu nikoli ni skrival naklonjenosti do nekdanjega rdečega vraga, ki ga je po zmagi na prvenstvu stare celine proglasil za nogometaša generacije. ''Ronaldo ima izjemno željo po nogometu. Veseli se vsakega treninga. Vedno želi napredovati. In zmagati. Še posebej ima rad velike tekme. V mojem času pri Manchester Unitedu ni nihče napredoval tako kot on. Po zaslugi trdega dela. Vedno je delal na tehniki,, z levo nogo, desno, glavo, po odboju. Dandanes je nogomet izjemno atletski. Vrhunski igralci ponavadi na takšnem nivoju igrajo pet, šest let. Cristiano to počne že desetletje. Zato je tako izjemen. Vsaka generacija ima svojega posebnega igralca, danes je to Cristiano,'' je dejal priljubljeni Fergie.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.