"Pritiska ne čutim"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Jan Muršak bo za čas lockouta v ligi NHL nosil dres ljubljanske Olimpije. Imel je tudi ponudbo iz Medveščaka, a so bili Ljubljančani bolj konkretni. "Verjamem vase in v to, da lahko pomagam moštvu," pravi Pesničan.
Oglej si celoten članek

“Zelo sem vesel, da sem se lahko pridružil Olimpiji. Želel sem si igrati nekje blizu doma in da bi imel lepo minutažo, saj v minuli sezoni nisem imel na voljo veliko igralnega časa. Tega naj bi tu dobil. Tudi liga Ebel postaja iz sezone v sezono močnejša. Menim, da bo to zame dobra izkušnja,” je po prihodu v Ljubljano dejal Jan Muršak, sicer član slovitih Rdečih kril iz Detroita. V zadnjih dveh sezonah je za 11-kratnega prvaka lige NHL odigral 44 tekem, zbral pa je po dva zadetka in podaji. Začetek minule sezone je izpustil zaradi poškodbe.

Želel čim prej zaigrati

Foto: Saša Despot Jan Muršak Slovenija ima dva NHL igralca in v času lockouta se nam je pridružil eden od njiju. Veseli nas, da je Jan videl v igranju za Olimpijo lepo priložnost za ohranjanje dobre forme pred vrnitvijo v ligo NHL in se nam je kljub drugim ponudbam pridružil,” je bil zadovoljen tudi direktor Olimpije Matjaž Sekelj.

“Imel sem nekaj drugih ponudb. Ena je bila s strani Medveščaka, nekaj manjših pa iz Češke. A želel sem si čim prej zaigrati. Pri nekaterih klubih bi moral še malce počakati, saj si v svoje vrste želijo pripeljati najboljše igralce iz lige NHL. Pri Olimpiji sem dobil najbolj konkretno ponudbo,” je še svojo odločitev pojasnil Pesničan, ki si želi za nov klub zaigrati že v petek: “Pritiska ni. Verjamem vase in v to, da lahko pomagam moštvu. Upam, da bom to tudi pokazal.

Foto: Saša Despot Jan Muršak O svojem novem moštvu Muršak meni: "Nekatere soigralce poznam, saj sem z njimi igral v mlajših slovenskih selekcijah. Na žalost z nobenim nisem imel posebnih stikov, a sem vesel, da bom lahko znova zaigral z njimi. Upam, da lahko ekipi pomagam do boljših rezultatov. Preko interneta sem si ogledal tekmo v Pulju z Medveščakom. Težko je reči kaj konkretnega le po enem dvoboju. Več bom lahko povedal v naslednjih dneh, ko bom potreniral z moštvom in tudi odigral kakšno tekmo."

Pred prihodom je slovenski reprezentant treniral v ZDA, o lockoutu pa je dejal: "Stresno je bilo malce bolj kot ponavadi. Nismo vedeli, če se bo igralo, ali ne. Vsi smo le čakali. Vedno imaš te reči v mislih, a se s tem ne smeš obremenjevati, saj sam ne moreš storiti prav nič." In kako trenutno potekajo pogajanja med predstavniki lige in igralci? "Iz zveze igralcev nas skoraj vsakodnevno obveščajo, če je kaj novega. Trenutno se ne dogaja veliko. Še vedno je velik razmak med zahtevami obeh strani. Upam, da se bosta čim prej dogovorili."

Zajc vsaj začasno

Naslednji dve ali tri tekme bo ljubljansko ekipo sicer vodil Bojan Zajc. "Do včeraj nismo iskali trenerja, zato nismo imeli pripravljenih kandidatov. Glede na število porazov je bilo to edina pot, rešitev pa smo poiskali znotraj svojih vrst. Bojan trenutno zelo uspešno vodi mlado ekipo Olimpije,” je o novem začasnem trenerju dejal Sekelj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:44 26. September 2012.

    fantje zdej se pa zbrat pa tko kt lan vse na kolena spravt pa se posebi beljak<br />gremo olimpija naj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.