Pritožba zavrnjena: Šimunić brez Brazilije

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Mednarodna nogometna zveza je pričakovano zavrnila pritožbo "domoljubnega" Josipa Šimunića in mu tako preprečila nastop na bližnjem mundialu.
Oglej si celoten članek

Hrvaška nogometna zveza (HNS) je sporočila, da je Mednarodna nogometna zveza (Fifa) zavrnila pritožbo Josipa Šimunića, ki je novembra na zadnji tekmi dodatnih kvalifikacij za letošnje svetovno prvenstvo v Braziliji proti Islandiji vzklikal ustaški pozdrav "Za dom", navijači na tribuni pa so mu odgovorili "Spremni (pripravljeni, op. STA)".

Fifa je zavoljo neprimernega vedenja in spodbujanja nestrpnosti Šimuniću izrekla kazen desetih tekem prepovedi nastopa, ob tem pa mu je naložila še denarno kazen v višini 30.000 švicarskih frankov.

Konec reprezentančne kariere

Dolgoletni steber hrvaške obrambe se je že lanskega decembra pritožil na omenjeno kazen, Fifa pa je njegovo pritožbo v celoti zavrnila.

Šimunić je pred mesecem dni dopolnil 36 let, zaradi kazni pa bo bržkone končal reprezentančno kariero. Za Hrvaško je odigral 105 tekem in dosegel tri gole.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:55 19. Marec 2014.

    Odločitev je prinesla največjo okrepitev za Hrvate v Braziliji.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.