Pro Recco razpenil vodo v Neaplju

Foto: Žurnal24 Pro Recco je postal novi evropski prvak. (Foto: EPA)
Italijanski Pro Recco je v finalu zaključnega turnirja vaterpolske Lige prvakov v Neaplju premagal Primorac iz Črne gore z 9:3 (0:2, 3:1, 3:0, 3:0).
Oglej si celoten članek
Tretje mesto je, po izvajanju petmetrovk, osvojil beograjski Partizan, ki je bil v malem finalu boljši od dubrovniškega Juga s 16:15 (4:2, 2:3, 3:2, 1:3, 1:0, 0:1, 5:4).

Italijani so očitno tudi dobro preučili igro Primorca. Ko so zaustavili njihov začetni nalet in sredi druge četrtine prevzeli pobudo, je bilo namreč v vodi le eno moštvo, Pro Recco. Izvrstni vratar Steffano Tempesti je zaklenil svoja vrata. Izkušena Madžara Tibor Benedek in Tamas Kassas sta zaustavila Azeveda, ki ga ni bilo videti. Filip Filipovič je nato začel serijo golov Pro Recca, ki jo je s štirimi zadetki nadaljeval njegov rojak Vanja Udovičić in z golom za delni izid 7:0 zaključil Španec Molina.

Trener Guiseppe Porzio, ki je prvi Lligo prvakov osvojil kot igralec in trener, je Pro Recco popeljal do šestega naslova evropskega prvaka v zgodovini kluba. Njegovo moštvo je v zadnjih letih edino, ki konkurira moštvom iz jadranske lige. Letos se je ponovno povzpelo na sam vrh povsem zasluženo, saj je bilo prvo, ki si je v rednem delu priborilo napredovanje in v četrtfinalu zanesljivo odpravilo Budvo. Na zaključnem turnirju jim je nekaj težav v polfinalu povzročil le beograjski Partizan, v finalu pa so bili italijanski prvaki znova nepremagljivi.

Liga prvakov v vaterpolu, finale:

Pro Recco : Primorac 9:3 (0:2, 3:1, 3:0, 3:0)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.