Prodan Schumacherjev zmagovalni Ferrari

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Schumacherjev Ferrari iz 2003 na dražbi prodan za 13 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Ferrari nemškega dirkača formule 1 Michaela Schumacherja, s katerim je ta leta 2003 postal svetovni prvak, so na dražbi v Ženevi prodali za 13,1 milijona evrov. Po podatkih dražbene hiše Sotheby's je dirkalnik F2003-GA dosegel najvišjo ceno v zgodovini prodaje bolidov formule 1 na dražbah, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Schumacher je leta 2003 s tem dirkalnikom zmagal na petih dirkah in si takrat zagotovil šestega od skupno sedmih naslovov svetovnega prvaka.

V primerjavi s predhodnikom je imel Ferrari F2003-GA daljšo medosno razdaljo in boljšo razporeditev teže motorja.

V podjetju so dirkalnik letos prenovili. "Spet je pripravljen za dirke, če si upate in če lahko zlezete vanj," pa je dražitelj danes v Ženevi vabil kupce.

Foto: Profimedia ferrari

Letos je bil na dražbi že eden od Schumacherjevih Ferrarijev. Avgusta je F300 iz leta 1998 v Montereyu dosegel ceno 6,2 milijona evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.