Prodana zapestnica Eskimo Clarka

Foto: Žurnal24 Skupno je Clark med nagrajence na turnirjih WSOP prišel 20-krat, vendar le dvakr
Na dražbi so prodali WSOP zapestnico, ki jo je leta 1999 na turnirju serije World Series of Poker (WSOP) v igri Razz s prijavnino 1.500 dolarjev dobil Paul "Eskimo" Clark.
Oglej si celoten članek

Končna cena je dosegla 4.050 dolarjev. Začetna cena je bila tisoč dolarjev, ponudb pa je bilo 15, preden smo dobili zmagovalca dražbe. Novi lastnik zapestnice je postal uporabnik “n***x,” čigar identiteta ni znana, saj pravila družbe eBay ne dopuščajo izdaje identitete.

Zapestnico je na eBayu ponujal uporabnik “anarcnub”, ki pred tem ni imel ponudb na tem internetnem ponudniku dražb. Na strani eBay je pisalo, da je bila zapestnica locirana na Irskem, kar ponuja možnost, da jo je Eskimo Clark že nekoč prodal. Okoli 20-centimetrska zapestnica vsebuje 117,1 grama 18-karatnega zlata. Pripisano je bilo: "To je ekskluzivni kos nakita, ki ga le redko dobiš na trgu."

Na forumu 2+2 so se pojavila vprašanja, ali je bila dražba sploh legitimna. Še posebej zato, ker jo je ponujal ponudnik, ki sploh ne prihaja iz države, v kateri živi Eskimo Clark. Član foruma je zapisal :"Prodajalec nima nič znanih transakcij, poleg tega pa prihaja še iz Irske. Verjamem, da je varno domnevati, da je Clark prodal zapestnico kar nekaj časa nazaj. Kakšne so torej možnosti, da gre v tem primeru za prevaro?"

Drugi uporabnik foruma pa je napisal, da je morebiten kupec mogoče naredil kupčijo življenja. "Če je vse res in je zapestnica dejansko prava, potem je že samo zlato na njej vredno več kot pet tisoč dolarjev. Mogoče jo bom kupil sam in jo pretopil."

Eskimo Clark je na turnirjih serije WSOP skupaj zaslužil preko 600 tisoč dolarjev in kar tri zapestnice za zmagovalce. Prvo je dobil že leta 1992 na turnirju Limit Seven Card Stud 5.000 dolarjev. Takrat je zaslužil 122 tisoč dolarjev. Njegova že prej omenjena Razz zapestnica mu je prinesla še 84 tisoč dolarjev, ko je porazil igralce, kot sta Ron Agar in Men "The Master" Nguyen, ki sta tudi bila na finalni mizi. Zadnjo zapestnico je dobil leta 2002, ko je bil najboljši na turnirju Limit Seven Card Stud High-Low s 1.500 dolarjev prijavnine. Za zmago je takrat prejel 125 tisoč dolarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.