Projekt PSG nasedel na derbiju - 0:3!

Foto: EPA Menez Lucho Gonzalez Marseille Paris Saint-Germain PSG Ligue 1 Francija Foto: EPA Ayew Pastore Marseille Paris Saint-Germain PSG Ligue 1 Francija Foto: EPA Remy Marseille Paris Saint-Germain PSG Ligue 1 Francija Foto: EPA Remy Marseille Paris Saint-Germain PSG Ligue 1 Francija Foto: EPA Kombouare Marseille Paris Saint-Germain PSG Ligue 1 Francija Foto: EPA Leonardo Al-Khelaifi Marseille Paris Saint-Germain PSG Ligue 1 Francija Foto: EPA Amalfitano Marseille Paris Saint-Germain PSG Ligue 1 Francija
Montpellier je predvsem po zaslugi Olivierja Girouda in njegovega hat-tricka v 15. kolu Ligue 1 v gosteh s 3:1 ugnal Sochaux in skočil na vrh lestvice. Lisandro Lopez je začel prvo tekmo za Lyon po 12-tedenskem okrevanju in takoj zabil dva gola za zmago pri Auxerru (3:0). Do tega kola vodilni Paris Saint-Germain je na velikem francoskem derbiju izgubil proti Marseillu na Velodromu (0:3).
Oglej si celoten članek

Športni direktor Paris Saint-Germaina, Brazilec Leonardo, se je moral na derbiju z Marseillom počutiti vsaj malce nelagodno. Nekdanji trener AC Milana, ki je zadnje dni vse moči usmerjal v organiziranje prihoda angleškega zvezdnika Davida Beckhama, si je obračun na Velodromu ogledal v družbi Nasserja Al-Khelaifija, predsednika katarske družbe Sports Investments, ki je odgovorna za multimilijonske prestope k PSG pred začetkom sezone. Bogati Katarci so v prenovo moštva samo pred letošnjo sezono namenili več kot 80 milijonov evrov, pred očmi Al-Khelaifija pa je na hitro sestavljeni projekt klavrno propadel takrat, ko je bilo najbolj pomembno - na največjem francoskem derbiju.

Za veliko zmago pristaniščnikov nekdanjega reprezentančnega kapetana Didierja Deschampsa so zadeli Loïc Rémy v prvem in Morgan Amalfitano ter André Ayew v drugem polčasu. Mesto trenerja Antoineja Kombouaréja je bilo v prestolnici ogroženo že pred tekmo (omenja se celo prihod Carla Ancelottija), usoda nekdanjega branilca PSG pa bo po težkem porazu pod še enkrat večjim vprašajem.

Dobrega tedna do nedelje sicer ni imel niti Deschamps, ki je po porazu z Olympiakosom v Ligi prvakov in sporu z napadalcem Andréjem-Pierrom Gignacom slednjega poslal na trening v rezervno ekipo. Najbolj goreči navijači domače ekipe so se že pred tekmo odločili za bojkot navijanja, saj je francosko notranje ministrstvo pred letošnjo sezono uvedlo prepoved prihoda gostujočih navijačev na oba ligaška derbija. Navijačev PSG tako ni bilo na Velodromu, domači privrženci pa so se vseeno spozabili, ko je Remy z glavo zatresel mrežo po podaji Cesarja Azpilicuete.

Remy je s poškodovanim gležnjem tekmo zapustil že nekaj minut kasneje, deset minut pred polčasom pa je Momo Sissoko z izjemnim strelom od daleč stresel vratnico Stevea Mandandaja. Domači so v drugem polčasu strnili vrste, medtem ko je PSG čakal predvsem na trenutek navdiha Javierja Pastoreja, a 42-milijonski prišlek iz Palerma spet ni povlekel voza. Trener Kombouaré je zamenjal tako Argentinca kot francoskega napadalca Kevina Gameira (niti enkrat ni ustrelil na gol), a tudi prihoda Mathieua Bodmerja and Mevlüta Erdinça nista spremenila poteka srečanja.

Marseille je na 2:0 pobegnil v 65. minuti, ko je Jordan Ayew našel Amalfitana na desnem boku, vezist pa je premagal še enega bivšega palermovca Salvatoreja Siriguja s strelom po tleh. Ganski napadalec André Ayew je veliko zmago zaključil s strelom z glavo po podaji prvega igralca tekme Amalfitana.

Francoska liga, 15. kolo:

Bordeaux : Caen 2:0 (0:0)
Gouffran (59), Modeste (79)

Nancy : Dijon 1:2 (1:1)
Bakar (26); Bautheac (18/11-m), Sankhare (83)

Rennes : Evian 3:2 (1:2)
Feret (10, 87/11-m), Hadji (77); Barbosa (19), Wass (32)
RK: Biyik (88/Rennes)

St. Etienne : Ajaccio 3:1 (2:0)
Gradel (7), Sinama-Pongolle (33), Nicolita (84); Diawara (60)

Sochaux : Montpellier 1:3 (0:0)
Camara (84); Giroud (50, 87, 89)

Toulouse : Valenciennes 2:0 (1:0)
Machado (25), Devaux (63)

Lille : Brest 2:0 (1:0)
Payet (11), Sow (8)

Auxerre : Lyon 0:3 (0:1)
Lopez (20, 68), Bastos (88)

Lorient : Nice 1:0 (0:0)
Mvuemba (63/11-m)

Marseille : Paris Saint-Germain 3:0 (1:0)
Rémy (9), Amalfitano (65), Ayew (83)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.