Prosti meti na prvem zmenku

Foto: Žurnal24 sestak005_BOT- main
Ljubezen je gibalo našega življenja. Če se malce ozremo naokrog, najdemo kar nekaj zelo zanimivih športnih zaljubljencev. Poglejte, kakšne so zgodbe zakoncev Milič, Rodić, Šestak in drugih.
Oglej si celoten članek
 

Topel dom družine Milič

Ker je Marko mladost preživel v majhni garsonjeri, si je od nekdaj želel prostorno hišo. In jo dobil. Družina Milič si je svoj dom uredila v Podutiku, kjer v družbi prijateljev najbolj uživa na vrtnih piknikih.

On je Marko . Miličev. Ona je Vesna . Nekdaj Spalevičeva. Pred 13 leti ju je združil njun skupni šport košarka. Spoznala sta se v saveljski dvorani, kjer so zmaji trenirali, ko je bila njihova dvorana zasedena. Vesna je bila nadarjena organizatorka igre Ježice , prebila se je tudi v reprezentanco. Nato je zaradi številnih selitev končala svojo športno pot, čeprav je v Philadelphii , kamor se je, sledeč svojim sanjam, podal Marko, še igrala za univerzo Vilanova . Markov in Vesnin prvi zmenek je bil na moč zanimiv. Dobila sta se na kranjskem igrišču in metala proste mete. Zdajšnji Olimpijin kapetan jih je zadel devet zaporedoma in se ponosno ozrl na svoje dekle, češ, zdaj pa ti. In je začela metati .. metala … in zadevala … 43-krat zaporedoma! Toliko o razliki med krilnimi igralci in branilci … Marko in Vesna imata hčerki Taro , ki se že udejstvuje pri podmladku Zmajčic, in Elo . Prijeten dom pa sta si uredila v ljubljanskem Podutiku, kjer v družinsko-prijateljski družbi najbolj uživata v piknikih na vrtu.

Marko Milič s svojimi dekleti  © www.milko.si

 
Eden od najbolj znanih športnih parov pri nas se piše Šestak . Od nekdaj pa seveda ni bilo tako. Troskokašica in skakalka v daljino Marija z dekliškim priimkom Martinović je doma iz Kragujevca v Srbiji. Z Matijo sta se spoznala pred osmimi leti na EP na Dunaju, leta 2004 pa sta se na pripravah v Medulinu začela več družiti. In se je začelo … Če kdo, sta Marija in Matija radovednežem lahko odgovarjala, da ne le hodita, ampak tudi tečeta skupaj. Ljubljana je Mariji očitno usojena, saj je v naši prestolnici svojo resnejšo atletsko kariero začela z mladinskim srebrom leta 1997. Vendar pa v njenem življenju niso bili vedno časi stopničk. Marijo zmrazi ob misli na mučna obdobja poškodb stopala in ahilove tetive, ki so jo pahnile v misel na konec kariere, a ji je voljo za novo atletsko udejstvovanje vlil mož Matija, slovenski rekorder na 400 metrov in Marijin trener, ki je sodeloval na OI v Sydneyju in Atenah ter bil navdušen nad pogoji za športnike v Pekingu . Pri treningu Mariji in Matiji pomaga še Borut Bilač , tudi on nekdanji odlični skakalec v daljino. Boruta in Matijo poleg atletike druži še ena podobnost: oba sta s svojima ženama poskrbela za novo slovensko vrhunsko atletinjo, čeprav primoženo.

Vzela sta se tudi hokejist Tomaž Vnuk in nekdanja smučarka Špela Bračun . Vnuk je za člansko moštvo Olimpije nastopil že z rosnimi 17 leti, nato se je ustavil na mnogih postajah, večji del kariere pa je preživel v domači ekipi, ki ji kapetanuje še danes, pri 38 letih. Za reprezentanco je nastopal kar 15 let in na 11 SP. V tem času je za rise zbral 171 točk. V prostem času igra tenis, se ukvarja z vrtičkom, skupaj z ženo Špelo in hčerko Zalo pa radi tudi jadrajo. Špela ima za sabo več kot 130 nastopov v svetovnem pokalu, povečini v hitrih disciplinah. Bila je tudi članica reprezentance na OI leta 1998 v Naganu in 2002 v Salt Lake Cityju ter trikratna udeleženka svetovnega prvenstva. Njen največji uspeh je smukaško tretje mesto v St. Moritzu leta 1999.

Tomaž je poročen z nekdanjo smučarko Špelo. © Saša Despot

 
Zimski športi, natančneje dva od njih, so rodili še eno športno ljubezen. Andreja Koblar (z dekliškim priimkom Grašič) je bila do leta 2006 izjemno uspešna biatlonka, Jernej pa alpski smučar. Andreja je sicer športno kariero začela kot smučarska tekačica, nato pa se kot bi trenil spremenila v biatlonko, kjer je postala praktično edina članica ženske reprezentance. Vzrok za preobrazbo je bil njen bes po tem, ko na državnem prvenstvu v teku ni mogla slediti Nataši Lačen . Na vrhu klanca se je obrnila in objokana zapustila dolino Tamarja. To pa še zdaleč ni bila edina njena življenjska avantura. Poleg tega, da je kar nekajkrat razglasila konce kariere, je presenetila tudi s tem, da se ni odpovedala svetovnemu prvenstvu leta 2003, čeprav je vedela, da je noseča. Tudi ko je bil Tjuš v njenem telesu že precej večji, se Andreja ni ustavila do zadnjega meseca. Ceni prispevek svojega moža, ki je sklenil svojo športno pot še pred rojstvom sina, vzel očetovski dopust in ženi omogočil, da je znova stopila na smuči in v roke vzela puško. Kariero je končala leta 2006, med drugimi uspehi pa se lahko pohvali s tremi zmagami v svetovnem pokalu, enim malim kristalnim globusom in osmimi uvrstitvami med deset na SP in OI.

Snežana Rodić nadaljuje kariero tudi po Larinem rojstvu. © IFP

 
Nogometaša Aleksandra in troskokašico Snežano Rodić je spoznal novogoriški stadion. Tam sta namreč oba trenirala. Najprej se nista poznala, so pa nogometaši Gorice med sabo govorili o prikupni svetlolasi atletinji. Kmalu je na Snežanin mobilnik prišlo prvo Aleksandrovo sporočilo, vendar nista takoj postala par. Sad njune ljubezni je dveletna Lara , ki je na svet prihajala kar 24 ur. Ravno toliko, da je očka Saša uspel pripotovati iz bolgarskega Loveča , kjer je tedaj brcal – ob tem je igral še v Srbiji, Turčiji in Angliji – ter pospremiti rojstvo prvorojenke, ki že zdaj obožuje žogo. Njena mama pa obožuje atletiko, ki jo je začela trenirati skupaj s sestro Radmilo v rodnem Kopru in h kateri se je vrnila tudi po materinstvu. Družina Rodić sicer trenutno živi v Ljubljani , saj slovenski reprezentant iz Oblakove ere brani barve Interblocka, s tribun pa ga zvesto spodbujata njegovi najljubši dekleti.

To so torej nekateri športni pari. Spomin nam je prišepnil še omenjena Boruta in Britto Bilač in Roka Teržana ter Tanjo Oder. Seveda pa bomo še kako zadovoljni, če boste, spoštovani bralci, še vi delili z nami poznavanje tovrstne tematike in dopolnili našo "zbirko" še s kakšno  športno ljubeznijo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.