Prva tekma finala v četrtek

Foto: Žurnal24 Alilović pravi, da v taboru zmajev komaj čakajo, da se finale prične. (Foto: Anž
V novomeški dvorani Leona Štuklja se bo v četrtek začela velika finalna serija prve slovenske košarkarske lige Telemach med Krko in Unionom Olimpijo, ki bosta za naslov prvaka igrali na tri zmage.
Oglej si celoten članek

Jubilejno 20. sezono lige bo že petič zaznamoval veliki obračun Krke in Uniona Olimpije. Novomeščani so v polfinalu z 2:0 v seriji (74:50 in 68:52) ugnali Zlatorog, Ljubljančani pa Helios Domžale (74:59 in 81:73).

Prednost domačega terena je na prvi tekmi velikega finala pripadla košarkarjem Krke, ki jo nikakor ne nameravajo kar tako zapraviti. Glavni trener Krke Aleksandar Džikić o favoritih nerad govori, ne glede na to pa je Krka pripravljena sprejeti izziv: "Vsi košarkarji, z izjemo Simona Petrova – na njegov nastop še čakamo –, so popolnoma zdravi in se pripravljajo na finale kot na vse druge tekme. Posebnega pritiska ne čutimo, saj smo letos izpolnili vse, kar smo morali – zagotovili smo si pravico nastopa v ligi NLB 2011/12, osvojili evropski EuroChallenge, zdaj pa še branimo naslov prvaka. Če nam uspe tudi letos, potem bi Union Olimpija v zadnjih petih letih osvojila le dva naslova prvaka. Smo pripravljeni, motivirani in nismo zasičeni, čeprav se bliža konec sezone. Upam, da nas bodo navijači podpirali tudi v Ljubljani."

V moštvu Uniona Olimpije so že precej neučakani in bi pod obročema radi čim prej zaigrali. V vrsti Olimpije posebnega pritiska ni čutiti, saj so nasprotno, po besedah glavnega trenerja Mira Alilovića, kot izzivalci pod veliko manjšim pritiskom kot branilci naslova: "Komaj že čakamo, da se začne finale, na katerega se, prav tako kot Krka, pripravljamo kot na vsako drugo tekmo. Mislim, da bodo vse finalne tekme zanimive in čvrste, poleg tega pa se bomo mi morali predstaviti v boljši luči kot do zdaj. Ne bomo se obremenjevali s tem, kdo ima prednost domačega parketa, ki si ga je Krka povsem zaslužila, saj smo tako mi kot oni dokazali, da lahko zmagujemo tudi v gosteh. Mislim, da bo prvak tista ekipa, ki bo bolj mirna. Novomeščani branijo naslov prvaka, zaradi česar nam bo morda nekoliko lažje."

Na novinarski konferenci sta navzoči novinarski četici nekaj besed zaupala tudi kapetana obeh ekip: Jure Balažič, kapetan Krke, in Goran Jagodnik, kapetan Uniona Olimpije. "Na finalnih tekmah bomo zagotovo priča trdi in moški igri, uspešnejši pa bo po mojem mnenju tisti, ki mu bo uspelo prestati naporen ritem več tekem v kratkem obdobju. Vsi smo izredno motivirani in bomo naredili vse, da bi pokal ostal v Novem mestu," je brez dlake na jeziku pričakovanja krkašev strnil Balažič.

Tudi v nasprotnem taboru košarkarjem ne manjka motivacije. "Seveda si vsi v klubu želimo tega naslova in z drugačnim pristopom sploh ne smemo kreniti v finale. Res je, da ga bomo začeli kot drugouvrščena ekipa, a menim, da domač teren Krke sploh ne bo prednost, saj smo oboji drug drugega v gosteh že premagali. Med seboj smo letos odigrali že sedem srečanj, večina jih je bila izenačenih. Mislim, da bo tako tudi tokrat, odločilni faktor pa bo zbranost v določenih trenutkih. Verjamem, da imamo po naporni sezoni, v kateri smo do zdaj izpolnili vse cilje, še dovolj energije, da izpolnimo še zadnjega in pokal vrnemo v Ljubljano. Upam, da bosta dvorani na vsaki tekmi čim bolj polni in da se bomo na koncu veselili mi," je dejal veteran pod obročema Jagodnik, ki je še toliko bolj motiviran. Pokala, ki se je razstavljen na novinarski konferenci v vsej svoji veličini bleščal ravno pred njim, še ni osvojil.

Termini finala:
1. tekma, četrtek, 2. junija, ob 18. uri:
Krka – Union Olimpija

2. tekma, sobota, 4. junija, ob 17.30:
Union Olimpija – Krka

3. tekma, torek, 7. junija, ob 18. uri:
Krka – Union Olimpija

morebitna 4. tekma, četrtek, 9. junija, ob 20. uri:
Union Olimpija – Krka

morebitna 5. tekma, sobota, 11. junija, ob 20.15:

Krka – Union Olimpija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.