Prva točka Palerma, Iličić "riba na suhem"

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Trener Palerma Giuseppe Sannino si je s točko na tekmi proti Cagliariju verjetno vsaj še za eno kolo podaljšal bivanje na vroči klopi (1:1). Za rožnate sta igrala oba slovenska reprezetnanta, še posebej Josip Iličić pa se po zapisih italijanskih kolegov ni izkazal.
Oglej si celoten članek

Zadetek Urugvajca Arévala Riosa je bil daleč najbolj zanimiv dogodek prvega polčasa izjemno slabe tekme med Palermom in Cagliarijem. Obračun otočanov je od obeh slovenskih reprezentantov začel le Josip Iličić, ki ga je trener Giuseppe Sannino v lovu za prvimi točkami sezone postavil na desni bok v postavitvi 4-4-2.

Na podobnem položaju je Kranjčan vegetiral že na začetku svoje reprezentančne kariere, pri športnem dnevniku Gazzetta dello Sport pa so njegovo predstavo opisali z besedami "kot riba na suhem", da pa to "ni bila povsem njegova krivda". Pet minut pred koncem polčasa je za vodstvo rožnatih zadel Rios, ki je izkoristil podajo Fabrizia Miccolija v kazenskem prostoru in neubranljivo zadel.

Iličić je v nadaljevanju na zelenici ostal le osem minut, ko ga je Sannino, ki bi v primeru poraza bojda že izgubil službo, zamenjal z rojakom Jasminom Kurtićem. Na igrišču se je še naprej dogajalo bore malo, Siciljanci pa so na koncu ostali brez vseh treh točk. Vratar Samir Ujkani je ubranil prvi strel Gabrieleja Perica, premagal pa ga je drugi poskus Marca Saua.

Palermo tako po treh kolih ostaja pri dnu lestvice, trener Sannino pa tudi s točko verjetno ni zadovoljil kronično nezadovoljnega predsednika Maurizia Zamparinija. Pričakujte vroče tedne na severu Sicilije ...

Milan že drugič padel na San Siru

Prenovljeni in pomlajeni AC Milan je v treh odigranih tekmah doživel že drugo domačo klofuto. Po Sampdorii v prvem kolu je življenje rdeče-črnim zagrenila še Atalanta, za katero je zmagoviti gol v 64. minuti zabil Luca Cigarini.

Italijanska liga, 3. kolo:

Palermo : Cagliari 1:1 (1:0)
Arévalo Ríos (40); Sau (87)
Iličić je igral do 53. minute, ko ga je zamenjal Kurtić (oba Palermo), ki je igral do konca tekme.

AC Milan : Atalanta 0:1 (0:0)
Cigarini (64)

Nedelja ob 12.30:
Chievo - Lazio

Nedelja ob 15.00:
AS Roma - Bologna
Fiorentina - Catania
Genoa - Juventus
Napoli - Parma
Pescara - Sampdoria
Siena - Udinese

Ob 20.45:
Torino - Inter Milan

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.