Prva zmaga Mariborčank

Foto: Klemen Brumec
Foto: Klemen Brumec
Odbojkarice Nove KBM Branika so v prvi finalni tekmi končnice 1. DOL za ženske doma premagale Calcit Volleyball s 3:0 (12, 20, 21). Druga finalna tekma bo na sporedu v torek v ljubljanski dvorani Tivoli. Ekipi igrata na tri zmage.
Oglej si celoten članek

V vseh letošnjih petih medsebojnih obračunih so se zmage veselile mariborske odbojkarice, ki so pred slabim mesecem dni slavile tudi v finalu pokala Slovenije v Kranju. Po tej tekmi so ljubljanske odbojkarice ostale še brez Olivere Kostić, ki je v pričakovanju naraščaja. Urška Igličar jo je na mestu korektorke sicer dobro zamenjala, s 16 točkami je bila ob Slavini Kolevi in Izi Mlakar najčinkovitejša igralka tekme, vendar so calcitovke kljub temu morale še enkrat več priznati premoč Mariborčankam.

Te so v prvem nizu prevladovale v vseh elementih igre. Vodile so od prve točke naprej, z asom Anite Sobočan pa so povedle s 6:1. Gostje so z blokom Ilke van de Vyver še ulovile priključek (4:7), po napaki domače ekipe je bilo še 7:10, toda po novi uspešni napadalni akciji Sobočanove so Mariborčanke na servisu dosegle še sedem zaporednih točk, zadnjo Mlakarjeva in s tem praktično že dobile uvodni niz, ki ga je končala Nika Blagne. Ljubljančankam ni stekla igra v napadu, vse preveč težav so imele v napadu in tudi dobra igra v obrambi se jim ni obrestovala.

Drugi niz se je za calcitovke začel nekoliko bolj obetavno, saj so s tremi zaporednimi točkami Koleve povedle s 5:3, po polminutnem odmoru pa so domačinke na servis Saše Planinšec dosegle štiri zaporedne točke, odlična Sobočanova pa je z blokom poskrbela za mariborsko vodstvo z 10:7. Ob drugem tehničnem odmoru so bankirke gostjam pobegnile za štiri točke, še naprej pa so Ljubljančanke imele težave z učinkovitostjo v napadu, po bloku Marine Kaučič pa je bilo 18:13 za domačo ekipo. Toda po polminutnem odmoru so se gostje vrnile v igro in z dvema zaporednima blokoma Tine Grudine prišle le do točke zaostanka (19:20), vendar do preobrata ni prišlo, kajti z dvema asoma Sobočanove so bankirke ušle na 23:19, niz pa je končala Mlakarjeva.

Tudi v tretjem nizu so Ljubljančanke imele vse preveč težav na sprejemu, posledično tudi z organizacijo napada, še naprej pa jim borbenosti nihče ni mogel očitati. Ob prvem tehničnem odmoru so vseeno zaostajale le za točko, toda po novem uspešnem napadu Mlakarjeve in asu Kaučičeve je bilo 11:7 za gostiteljice. Do drugega tehničnega odmora so calcitovke svoj zaostanek znižale na točko (14:15), toda po treh zaporednih domače ekipe, na servisu je bila Mlakarjeva, je bilo spet plus štiri za bankirke (18:14). Še bližje končni zmagi v prvi finalni tekmi končnice so bile Mariborčanke po dveh dobrih servisih Blagnetove, saj je bilo na semaforju že 21:16 za Novo KBM Branik. Calcitovke so se domačinkam še približale na dve točki zaostanka (21:23), vendar je Mlakarjeva svoji ekipi priborila prvo zaključno žogo za zmago, nato pa je napad Igličarjeve končal v avtu.

"Serijo finalnih tekem smo začeli z zmago, kar je zelo pomembno. Naša igra ni bila takšna, kakršno zmoremo, a tudi tekmice niso igrale najbolje. Upam, da se bo zmagovita serija proti Calcitu nadaljevala in da bomo uspešne tudi na drugi tekmi v Ljubljani," je po tekmi dejala Anita Sobočan.

"Prikazale smo slabo igro, še zlasti v prvem nizu. Napak je bilo preveč. V drugem in tretjem nizu je bila igra boljša, a preslaba, da bi lahko presenetile mariborsko vrsto," pa je povedala Urška Igličar.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.