Prva zmaga na prvenstvu gre Koreji

Foto: Žurnal24 Korejci so presenetljivo lahko odpravili Grke. (Foto: EPA) Foto: Žurnal24 Samaras se je držal za glavo po zgrešeni priložnosti ... Foto: Žurnal24 Ji-Sung Park je matiral vratarja Tzorvasa Foto: Žurnal24 Korejska reprezentanca pred tekmo Foto: Žurnal24 Korejska reprezentanca pred tekmo Foto: Žurnal24 Korejska reprezentanca pred tekmo Foto: Žurnal24 Jung-Soo Lee je takole zabil Foto: Žurnal24 JinSung Park je bil velikokrat prehiter za grške branilce Foto: Žurnal24 Korejski selektor Huh Foto: Žurnal24 Reprezentanca Grčije pred tekmo Foto: Žurnal24 Grška klop z Rehaglom na čelu Foto: Žurnal24 Chu-Young Park Foto: Žurnal24 Chu-Young Park in Chung Young Lee Foto: Žurnal24 Veselje Korejcev ob zadetku.
Grki so na tekmi prvega kola skupine B svetovnega prvenstva v JAR izgubili proti Južni Koreji z 0:2. Koreji sta zmago pristreljala Jung-Soo Lee in Ji-Sung Park.
Oglej si celoten članek

Grki so začeli nekoliko bolje, toda prvi so zadeli Korejci - in to iz njihove prve prave priložnosti. V sedmi minuti je bil uspešen Jung-Soo Lee, ki je matiral grškega vratarja Tzorvasa. Grki se po zadetku Korejcev do konca niso več pobrali, Korejci pa so bili blizu drugega zadetka.

Tega so dočakali (znova) v sedmi minuti drugega polčasa, ko je po napaki grške obrambe Ji-Sung Park brez težav opravil najprej s Avraamom Papadopoulos, nato z Loukasom Vintro, za konec pa je matiral še Tzorvasa.
Grki so na korejska vrata nekoliko močneje pritisnili v zadnjih 20 minutah, ko so Korejci začeli popuščati, a do (častnega) gola varovancem Otta Rehagla ni uspelo priti.

Skupina B, 1. kolo:

Južna Koreja : Grčija 2:0 (1:0)
Lee (7), Park (52)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.