Prva zmaga "šefa" Montreala, 21. gol Neala

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Montreal Canadiens so po petih zaporednih porazih eksplodirali na kanadskem derbiju z Ottawo Senators in začasnemu trenerju Randyju Cunneyworthu pristreljali težko pričakovano zmago (6:2).
Oglej si celoten članek

Randy Cunneyworth je po odhodu (oz. odpustu) Jacquesa Martina kot trener Montreal Canadiens izgubil na štirih tekmah zapored, napad njegovega moštva pa je končno oživel ravno na kanadskem obračunu z Ottawo Senators, kljub temu, da so Senatorji povedli z golom Zacka Smitha.

"Mislim, da je olajšanje ena beseda, ampak seveda smo zadovoljni," je po tekmi razlagal Cunneyworth. "Zmago smo pičakovali prej, ampak ko gremo naprej si želimo, da bi se dogajala bolj pogosto. Ni skrivnost, da smo imeli v glavah misel, da bomo spravili plošček v mrežo." Po vodstvu Ottawe so za Canadiens v prvi tretjini zabili Lars Eller, Tomas Plekanec in Michael Cammalleri, nato pa sta svoj strelski delež prispevala še Louis Leblanc in P.K. Subban, tako da je v mreži kanadskih rivalov že počila petarda.

"Odprlo se nam je," je bil komentar Ellerja, prvega strelca večera za Canadiens. "Dali smo enega, nato dva in samo nadaljevali. Minilo je že nekaj časa, odkar smo imeli ta občutek. Ni nujno, da se avtomatično prenese na naslednjo tekmo, ampak to nam pomeni ogromno." Jason Spezza je kasneje sicer znižal na 5:2, a je Erik Cole v zadnji tretjini nato zabil za velikih 6:2. Ob vsem tem je tudi vratar Canadiens Carey Price zbral kar 33 obramb. Izvrstnega Prica ni zmogel premagati niti povratnik Milan Michalek, ki se je po nekajtedenski odsotnosti vrnil v postavo Ottawe. Do poškodbe je bil Michalek z 19 goli prvi strelec lige.

Nealov 21. zadetek za Pingvine

Hokejisti Pittsburgh Penguins, ki so Stanleyjev pokal osvojili leta 2009, so premagali Carolino Hurricanes s 4:2 ter vpisali že četrto zaporedno zmago. James Neal je vknjižil že 21. zadetek v letošnji sezoni. Pingvini so na domačem ledu uprizorili pravi strelski šov in vratarja Caroline Justina Petersa zasuli s kar 52 streli, medtem ko so gostje proti domači mreži sprožili le 18 strelov. Peters je tako na koncu ubranil kar 48 strelov ter preprečil ponižanje gostov.

Neal je bil drugi, ki je na tekmi v 28. minuti matiral Petersa, potem ko je Tim Brent v enajsti minuti zadel za vodstvo 1:0 gostujoče vrste. Neal se je na strelski lestvici v ligi NHL zavihtel na tretje mesto in za vodilnim strelskim dvojcem Stevenom Stamkosom (Tampa Bay) in Marianom Gaborikom (New York Rangers) zaostaja le še za en zadetek.

Steve Sullivan je poskrbel za vodstvo domačih z 2:1 v 42. minuti, Pascal Dupuis pa je le 70 sekund kasneje vodstvo zvišal na 3:1. Za vodstvo s 4:1 je zadel Jordan Staal, končni izid (2:4) pa je v 55. minuti postavil Tuomo Ruutu.

Hokejisti Columbus Blue Jackets so po izvajanju kazenskih strelov klonili proti Calgary Flames z 1:2. Ekipa Tampa Bay Lightning je ugnala Philadelphio Flyers s kar 5:1. Vodilni strelec lige Stamkos je zadel dvakrat. Florida Panthers je premagala Toronto Maple Leafs (5:3), Detroit Red Wings je bil boljši od St. Louis Blues (3:2), Colorado Avalanche pa je izgubil proti Winnipeg Jets (1:4).

Liga NHL, rezultati:

Columbus Blue Jackets : Calgary Flames 1:2*
Pittsburgh Penguins : Carolina Hurricanes 4:2
Ottawa Senators : Montreal Canadiens 2:6
Tampa Bay Lightning : Philadelphia Flyers 5:1
Florida Panthers : Toronto Maple Leafs 5:3
Detroit Red Wings : St. Louis Blues 3:2
Colorado Avalanche : Winnipeg Jets 1:4
* - po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.