Prva zmaga za Rogličevo moštvo

Foto: Epa
Nizozemec Dylan Groenewegen je dobil prvo etapo dirke Volta a la Comunitat Valenciana.
Oglej si celoten članek

Jumbo Visma, ekipa slovenskega kolesarskega asa Primoža Rogliča, je na petdnevni dirki po Valencii, zabeležila prvo zmago v sezoni. V prvi, 180 kilometrov dolgi etapi je bil v sprintu glavnine najhitrejši Nizozemec Dylan Groenewegen, ki je imel več moči od rojaka Fabia Jacobsena in Norvežana Alexandra Kristoffa.

Foto: Epa Dylan Groenewegen

Trije Slovenci so se uvrstili med najboljših 20, Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) je zasedel osmo, Matej Mohorič (Bahrain Merida) 14., Jan Polanc (UAE Emirates) pa 20. mesto.

Četrtega Slovenca, ob Rogliču, ki na dirki ne nastopa, najboljšega slovenskega "hribolazca", Tadeja Pogačarja (UAE Emirates) ni bilo v ospredju. Kako je zaenkrat pripravljen, bo bržkone pokazala četrta, edina prava gorska etapa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.