Prvak ACH brez poraza že štiri sezone

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Odbojkarji ACH Volleyja so v tretji tekmi finala 1. DOL Radenska Classic v Tivoliju s 3:1 (-24, 25, 23, 22) premagali Calcit Volleyball in s skupnim izidom 3:0 v zmagah osvojili svoj deveti naslov državnega prvaka.
Oglej si celoten članek

Odbojkarji ACH Volleyja ostajajo vladarji slovenskih odbojkarskih igrišč. Potem ko so še tretjič v finalni seriji premagali Calcit Volleyball, so osvojili svoj deveti naslov slovenskega prvaka, osmega zaporednega in prvega po tem, ko se je klub z Bleda preselil v Ljubljano. Da bodo varovanci Igorja Kolakovića spet najboljši v sezoni, je bilo jasno že pred sezono, ko so bile znane sestave ekip. Že takrat je bilo jasno, da je prepad med prvaki in drugimi moštvi prevelik za kakšen drugačen razplet, Ljubljančani pa so napovedi z ulice preselili tudi na igrišče. Skozi vse prvenstvo so kazali svojo premoč, čeprav so bile tekme, v katerih so igrali v polni postavi, redke. Na koncu so tako kot zadnje tri sezone (zadnji poraz so zabeležili v sezoni 2007/08) lovoriko osvojili brez poraza, prav tako so gladko osvojili tudi pokal.

Andrej Flajs, kapetan ACH Volleyja, je po srečanju dejal: "Osebno sem pričakoval težko tekmo. Vedel sem, da ima Calcit kakovostno ekipo, da bo motiviran, neobremenjen, da bo storil vse, da nas premaga, za nas pa sem vedel, da smo nekje v podzavesti preveč prepričani v uspeh. Nisem se zmotil, tekma je bila res težka, Kamničani so nas namučili. Niz in pol jih nismo jemali preveč resno, ni bilo ne obrambe ne napada, oni pa so igrali disciplinirano, taktično zrelo, napak praktično niso delali. Mi smo se prebudili šele v končnici drugega niza, v tretjem in četrtem pa kljub izenačenemu boju vendarle naredili tri, štiri točke več od tekmecev in si s tem priborili zmago. Pohvaliti moram Kamničane, pa ne samo njih, tudi v Kanalu, Kranju in Murski Soboti se odlično dela, seveda pa zaostajajo v pogojih, niso niti profesionalci, tako da je še naprej pričakovati našo premoč v državnem prvenstvu."

1. DOL Radenska Classic, finale:

ACH Volley : Calcit Volleyball 3:1 (-24, 25, 23, 22)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.