Prvak v dodatnih partijah strl ameriškega izzivalca

Foto: Epa Magnus Carlsen (levo) je bil boljši od Fabiana Caruane v dodatnih partijah.
Foto: Epa Magnus Carlsen (levo) je bil boljši od Fabiana Caruane v dodatnih partijah.
Norvežan Magnus Carlsen je v Londonu ubranil naslov svetovnega prvaka v šahu.
Oglej si celoten članek

V dodatnih partijah je Magnus Carlsen premagal ameriškega izzivalca Fabiana Caruano s 3:0 in ohranil naslov, ki ga je prvič osvojil leta 2013 ter ga nato ubranil še v letih 2014 in 2016.

Pred tem sta v vseh dvanajstih rednih partijah šahista remizirala in tako osvojila po šest točk in prvaka so tako dale dodatne partije s še večjimi omejitvami časa kot doslej.

Denarni sklad dvoboja na kolidžu Holborn v britanski prestolnici v višini milijona evrov se zato ni delil v razmerju 60:40 v prid zmagovalca, saj se dvoboj ni končal v rednem delu. Ker sta igrala dodatne partije je Carlsen dobil 55 odstotkov, preostalo pa Caruana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.