Prvaki izsilili sedmo tekmo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Prvaki severnoameriške hokejske lige NHL Chicago Blackhawks so v prvem krogu končnice premagali St. Louis Blues s 6:3 in izid v zmagah izenačili na 3:3 ter si s tem priborili odločilno sedmo tekmo.
Oglej si celoten članek
Chicago je že v četrti minuti po strelu Andrewa Ladda vodil z 1:0. Vratar Corey Crawford je šel nato trikrat po plošček v svojo mrežo še v prvi tretjini, ko so v razmaku manj kot petih minut zadeli Scottie Upshall, Alex Pietrangelo in Vladimir Tarasenko. V zadnjih dveh tretjinah je Crawford zaustavil vseh 17 preostalih strelov tekmecev. Gostitelji so se nato razigrali še v napadu in dosegli vse tri zadetke v drugi tretjini, ko so bili uspešni Artem Anisimov, Trevor van Riemsdyk in Dale Weise ter povsem preobrnili potek srečanja, ki sta ga v zadnji tretji z zadetkoma zaokrožila Andrew Shaw in Slovak Marian Hossa.
 
Prav tako na zahodnem delu so igralci Anaheim Ducks s 5:2 ugnali Nashville Predators in povedli s 3:2 v zmagah. Na vzhodnem delu lige je moštvo Pittsburgh Penguins ugnalo Los Angeles Rangers s 6:3 in že po petih tekmah s 4:1 v zmagah izločilo Rangers.
 
Po izenačenem začetku je za pingvine v šesti minuti druge tretjine zadel Bryan Rust za vodstvo s 3:2, Matt Cullen je nato povišal na 4:2, še pred začetkom tretjega dela lige pa sta za visoko prednost poskrbela novinec Conor Sheary in znova Rust, ki je bil s tremi točkami najboljši mož na ledu.
 
Prvi zadetek na tekmi v Anaheimu je za vodstvo gostov dosegel Ryan Johansen v 15. minuti druge tretjine, le 22 sekund pozneje pa je izenačil David Perron. Slabi dve minuti pozneje je za vodstvo domačih plošček v mrežo tekmecev spravil še Ryan Garbutt, v deveti minuti tretjega dela igre pa je zadel Sami Vatanen in še pred zadnjima golkoma Cama Fowlerja in Ryana Keslerja odločil srečanje. Racmani so po slabem začetku serije zmagali tretjič v nizu.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.