Prvaki osvojili prvo točko, Primorci na vrh lestvice

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nogometaši Mure so šele v tretjem krogu osvojili prvo točko v sezoni.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Mure in Brava so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0). Državni prvaki iz Murske Sobote tako tudi na tretji tekmi domače sezone niso zmagali. So pa po dveh porazih prišli vsaj do prve točke. Mura je bila sicer boljši tekmec, medtem ko je Bravo, ki je remiziral tudi na prvih dveh tekmah sezone, obakrat z 0:0, zadetek dosegel iz praktično svoje edine prave akcije na tekmi.

Ekipi v prvem polčasu nista bili posebej nevarni, večkrat je poskušala Mura - pri kateri ni bilo Nina Koutra, ki bo kariero nadaljeval v turški drugi ligi pri Manisi, katere član je tudi Leon Sever, nekdanji igralec sežanskega Tabora -, a ni bila posebej nevarna.

Omeniti velja 18. minuto, ko je spodrsnilo Davidu Brekalu, do strela s 14 metrov je prišel Staniša Mandić, vendar je bil nenatančen, isti igralec pa je devet minut pozneje z glavo streljal prešibko. Vmes je bil s strelom z glavo nenatančen še Amadej Maroša. Še manj nevarni so bili Ljubljančani, najbolj obetavno priložnost je imel Mitja Križan v 30. minuti, ko je prišel do strela s 15 metrov, toda žogo je poslal precej mimo cilja.

Kmalu po začetku drugega polčasa, v 49. minuti, pa so domači povedli. Kai Cipot je s peto lepo žogo vrnil do Maroše, ki je nato natančno meril z 18 metrov za vodstvo z 1:0.

Foto: Profimedia Amadej Maroša

Mura je bila v tem delu igre boljši tekmec, v 60. minuti je od daleč poskusil Alen Kozar, toda Igor Vekić je žogo preusmeril v kot. Isti igralec je poskusil tudi v 65. minuti, a se je žoga od branilca Brava odbila čez gol in v kot, po njem pa je Kozar še zgrešil cilj s 15 metrov.

Gostujoči trener Dejan Grabić je poskusil z menjavami preobrniti tok tekme, toda Mura je še naprej prevladovala, imela posest žoge in si priigrala tudi nekaj nevarnih akcij, med drugim je v 77. minuti Vekić ustavil strel Mihaela Klepača iz bližine. V 78. minuti pa so si domači privoščili napako v obrambi, rezervist Brava Loren Maružin je prišel do žoge, preigral še vratarja in okroglo usnje z leve strani poslal v mrežo za 1:1.

Zasedba Anteja Šimundže je nato iskala zmagoviti zadetek, najbližje pa mu je bil Tomi Horvat v tretji minuti dodatka, ko je žogo v kazenskem prostoru poslal malce mimo vrat.

Koper z zmago do prvega mesta

Izbranci Zorana Zeljkovića so se z drugo zmago (ob remiju) vsaj začasno povzpeli na vrh prvenstvene lestvice. V Celju so s 3:1 premagali mladce Agrona Šalje, ki so na trenutke spet pokazali potencial, a si hkrati privoščili tudi nekaj napak, tako da ostajajo pri eni zmagi in zdaj dveh porazih.

Celjani so tekmo začeli odločno, Žan Medved pa je imel prvi resnejši priložnosti na tekmi. Najprej je v drugi minuti iz bližine z desne strani zadel zunanji del mreže, v 14. pa je malce zgrešil z roba kazenskega prostora. Koprčani posebej nevarni niso bili, omeniti velja poskus Kaheema Parrisa v 18. minuti, ko je zgrešil cilj z desne strani kazenskega prostora, v 24. pa je cilj zgrešil še Ivica Guberac.

V 25. minuti pa je Koper povedel. Zadetek je bil precej bizaren, Ivan Majevski je namreč želel žogo izbiti iz celjskega kazenskega prostora, toda zadel je Parrisa, ki je podstavil nogo, od nje pa se je žoga odbila v mrežo.

V 34. minuti je moral domači vratar Matjaž Rozman posredovati ob podaji oziroma strelu Maksa Barišića z leve strani, deset minut pozneje pa so Celjani prišli do izenačenja. Advan Kadušić je podal za hrbet koprske obrambe, kamor je vtekel Ivan Božić in s strelom iz prve premagal Adnana Golubovića.

V drugem polčasu je prvi malce nevarneje zagrozil Parris, toda Rozman ni imel težkega dela z nizkim strelom. Več ga je imel Golubović v 65. minuti, ko je z roba kazenskega prostora poskusil Matic Vrbanec.

Že v nasprotnem napadu so Koprčani povedli, potem ko je Barišić podal na desno do vtekajočega Parrisa, ta pa je nato rutinirano zadel za 2:1. V 74. minuti je novo obetavno akcijo Kopra po napaki celjske obrambe slabo zaključil Žan Bešir.

V 82. minuti so si Celjani privoščili novo napako pri podaji, na koncu je do strela v kazenskem prostoru prišel Lamin Colley, toda Rozman je bil na mestu. A Colley je delo bolje opravil v 84. minuti, ko je ob Žanu Zaletelu prišel do strela z leve strani šestnajsterca in žogo poslal v bližnji zgornji kot celjskih vrat za 3:1.

Prva liga Telemach, 3. kolo:

Aluminij : Kalcer Radomlje  0:2 (0:1)
Zabukovnik 42., Nuhanović 79.

Mura : Bravo  1:1 (0:0)
Maroša 49.; Maružin 78.

Celje : Koper  1:3 (1:1)
Božić 44.; Parris 25., 66., Colley 84.

Nedelja:
Domžale - Tabor Sežana
Olimpija - Maribor

Lestvica:
 1. Koper                3   2   1   0   6:3   7
 2. Maribor              2   2   0   0   6:3   6
 3. Kalcer Radomlje      3   1   2   0   3:1   5
 4. CB24 Tabor Sežana    2   1   0   1   3:1   3
 5. Bravo                3   0   3   0   1:1   3
 6. Celje                3   1   0   2   4:6   3
 7. Aluminij             3   0   2   1   0:2   2
 8. Olimpija Ljubljana   1   0   1   0   1:1   1
 9. Mura                 3   0   1   2   3:7   1
10. Domžale              1   0   0   1   1:3   0
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.