Prvaki ukrotili divjo Minnesoto, Pingvini zaostali

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Desno in levo krilo Chicago Blackhawks, Patrick Kane in Bryan Bickell, sta z dvema goloma prinesla zmago branilcem naslova, ki so v zadnji tretjini prve tekme polfinala opravili z Minnesoto Wild (5:2). Rangerji po podaljšku povedli proti Pingvinom (3:2).
Oglej si celoten članek

Chicago Blackhawks so tudi na prvi tekmi konferenčnega polfinala lige NHL proti Minnesoti Wild nadaljevali svoj niz zmag, slavili so petič zapored v letošnji končnici, v domačem United Centru pa branilci naslova še niso izgubili (4:0).

Minnesota je podobno kot v lanski seriji, ki so jo kasnejši osvajalci Stanleyjevega pokala dobili s 4:1, čikaškemu moštvu ponudila prst, krilna hokejista Patrick Kane in Bryan Bickell pa sta s po dvema goloma vzela roko.

Brodin dežurni krivec

Branilec Wilda Jonas Brodin je že v prvi tretjini namreč dobil štiriminutno kazen zaradi visoke palice v dvoboju z Mariánom Hosso, Chicago pa je po manj kot 90 sekundah izkoristil igro z igralcem več, ko je Bickell v 15. minuti zabil svoj tretji gol končnice mimo IIje Brizgalova. Brodin je v drugi tretjini za nameček storil podobno neumnost, ki jo je Chicago znova izkoristil

Hossa, še en krilni hokejist, je bil tokrat tisti, ki je izkoristil številčno premoč in v 12. minuti druge tretjine povišal na 2:0. Gostje so z golom kmalu po začetku zadnje tretjine sicer napovedali napet zaključek, Clayton Stoner je z močnim strelom premagal Coreyja Crawforda in zabil svoj prvi gol končnice, "divjaki" pa so izenačili 13 minut pred koncem tekme, ko je Erik Haula z izjemno podajo našel centra Kyla Brodziaka, ki ni grešil.

Tudi Rangerji zapravili 2:0

A veselje ni trajalo dolgo, saj je bil United Center na nogah že po manj kot minuti, ko je za novo vodstvo zadel Kane, svoj peti gol končnice pa je pristavil tri minute pred iztekom rednega dela. Bickell je z zadetkom v prazno mrežo pri 17:19 na semaforju dokončno odločil zmagovalca. Čeprav je bil Chicago še petič na sedmih tekmah letošnje končnice nadigran v strelih (22:32), pa je za ravnotežje s 30 obrambami poskrbel vratar Crawford.

Benoit Pouliot in Brad Richards sta New York Rangers povedla v vodstvo z 2:0 že v prvi tretjini. Švedski vratar Henrik Lundqvist, ki je ubranil 34 od 36 strelov, je moral dvakrat po plošček v mrežo v drugi tretjini, ko sta izenačila Lee Stempniak in James Neal.

Vigneault predel od zadovoljstva

V tretjem delu igre ni bilo zadetkov, vratarja domačih Marca-Andréja Fleuryja (24 obramb) pa je po treh minutah in šestih sekundah podaljška premagal Derick Brassard. Slednjemu sprva sodniki gola niso priznali, po nadaljevanju akcije je znova zadel Pouliot in zmage so se veselili Rangersi. Sodniki so medtem po ogledu videoposnetka zmagoviti dosodili Brassardu. Napad Brassard, Pouliot in Mats Zuccarello se je znova izkazal.

"Ta trojica že od božičnih praznikov naprej igra izvrstno in najbolj stabilno v ekipi. Med njimi vlada izjemna kemija, dobro se dopolnjujejo in berejo drug drugega. Zato nizajo zadetke, že drugega v končnici so dosegli v podaljšku," je bil po četrti tekmi v šestih dnevih zadovoljen trener Newyorčanov Alain Vigneault.

Liga NHL, končnica (2. krog), rezultata:

Vzhodna konferenca

Pittsburgh Penguins : New York Rangers 2:3* /0:1/
* – po podaljšku

Zahodna konferenca

Chicago Blackhawks : Minnesota Wild 5:2 /1:0/

/X:Y/ – v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.