Prvaki v težavah, Amare nad gasilni aparat

Foto: EPA
Foto: EPA
Aktualni prvaki lige NBA Dallas Mavericks so se v prvem krogu končnice znašli v hudih težavah in po ponedeljkovem porazu proti Oklahoma City Thunder zaostajajo že z 0:2 v zmagah (102:99). Miami Heat so proti New York Knicks dosegli še drugo zmago (104:94), medtem ko so Indiana Pacers izenačili proti Orlando Magic (93:78).
Oglej si celoten članek

Russell Westbrook je dosegel 29 točk, Kevin Durant pa jih je dodal 26 za drugo zmago Oklahoma City Thunder nad aktualnimi prvaki Dallas Mavericks, ki so tudi na drugi tekmi tesno izgubili in so zdaj v zelo težkem položaju pred selitvijo serije v domači Dallas. Mavericks so vodili v zadnji minuti obeh tekem z Oklahomo, a tudi tokrat niso zmogli odločilnega koša.

"To je končnica. Moraš biti čvrst," je po tekmi dejal Westbrook. Durant je 50 sekund pred koncem zadel dva prosta meta za domače vodstvo z 98:97, James Harden pa je z dodatnimi štirimi prostimi meti zaključil delo, medtem ko je Jason Terry zgrešil dva meta za tri točke v zadnjih petih sekundah tekme, ki bi Mavericks lahko prinesla podaljšek.

"Po teh dveh tekmah smo razočarani, ampak ne obupani. Lahko jim damo samo kapo dol, da jim je uspelo nekaj velikih akcij," je bil v porazu miren Dallasov trener Rick Carlisle. "Zdaj moramo mi doma storiti enako." Tretja tekma bo v Dallasu na sporedu v četrtek. "Bili smo le nekaj odbojev oddaljeni od vodstva z 2:0," se je pridušal zvezdnik prvakov Dirk Nowitzki, ki je bil prvi strelec svojega moštva z 31 točkami, a zgrešil oba meta v zadnjih 75 sekundah.

Bizarna poškodba Stoudemireja končala upe New Yorka?

New York Knicks so v Miamiju verjetno izgubili več kot le tekmo proti Miami Heat, po kateri v seriji zaostjajo z 0:2 v zmagah. Njihov košarkar Amare Stoudemire je namreč le nekaj minut po koncu tekme v AmericanAirlines Areni v jezi udaril v stekleno omarico z gasilnim aparatom, porezano roko pa so mu morali oskrbeti klubski zdravniki. Viri pravijo, da je Stoudemire "skorajda zagotovo" izgubljen za tretjo tekmo, morda pa bo moral predčasno končati tudi sezono.

"Tako sem jezen sam nase," je po tekmi na Twitterju zapisal Stoudemire. "Želim se opravičiti navijačem in moji ekipi, nisem ponosen na svoja dejanja, grem domov in hočem začeti znova." V Miamiju je Dwyane Wade dosegel 25 točk, medtem ko sta jih Chris Bosh in LeBron James dodala po 21 in 19, James pa je pristavil še devet podaj in sedem skokov.

Poškodba Stoudemireja je kljub vsemu povsem zasenčila dogodke na parketu. "Nikoli ne želiš slišati, da se je kdo poškodoval," je dejal Wade. "Upam, da se bo pozdravil. Želimo, da imajo na igrišču vsa svoja orožja."

David West (18 točk in 11 skokov), Danny Granger in George Hill (po 18 točk) ter Paul George (17 točk, osem skokov) so bili ključni košarkarji Indiane Pacers. Slednja je bila veliko boljša v skoku v drugem delu, ko so njeni igralci ujeli 26 žog, košarkarji Orlanda Magic pa le 13.

Obenem so imeli gostje, ki morajo zaradi poškodbe hrbta igrati brez svojega zvezdnika Dwighta Howarda, še na drugi tekmi zapored manj kot 40 odstotni izkoristek metov; tokrat 36 odstotnega. Tako je Glen Davis, prvi strelec poražencev, sicer vknjižil 18 točk in 10 skokov, vendar je zgrešil enajst, zadel pa le pet poskusov iz igre.

Liga NBA, 1. krog končnice, rezultati:

Vzhod

Miami Heat : New York Knicks 104:94 /2:0/
Wade 25 točk, Bosh 21, James 19 in 9 as.; Anthony 30 in 9 sk., Stoudemire 18 in 7 sk.

Indiana Pacers : Orlando Magic 93:78 /1:1/
West 18 in 11 sk., Granger in Hill 18; Davis 18 in 10 sk., Redick 13

Zahod

Oklahoma City Thunder : Dallas Mavericks 102:99 /2:0/
Westbrook 29, Durant 26 in 10 sk., Harden 15; Nowitzki 31, Marion 15 in 8 sk.

/X:Y/ – v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.