Prve informacije o Rogličevem stanju

Foto: Twitter primož roglič
Kolesarji ekipe Jumbo–Visma so po turbulentnem uvodu v šesto etapo vseskozi ščitili svojega aduta Primož Rogliča.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesar Primož Roglič je v padcu, do katerega je prišlo po 34 od 238 kilometrov dolge šeste etape dirke po Italiji, utrpel nekaj neprijetnih odrgnin, a so ga zdravniki uspeli zakrpati in lahko je nadaljeval z vožnjo.

Drugo najdaljšo etapo Gira je sklenil na 17. mestu in se tako poslovil od rožnate majice, ki jo bo na sedmi etapi nosil Italijan Valerio Conti. Roglič je v skupnem seštevku nazadoval na 11. mesto.

Zastal dih Roglič na tleh in brez rožnate majice

V njegovi ekipi nad razpletom etape niso razočarani. Kot je povedal Rogličev moštveni kolega Antwan Tolhoek, so izpolnili zastavljeni cilj, dirka pa poteka bolj ali manj v skladu s pričakovanju.

"Načrt smo izpolnili. Ničesar ne obžalujemo, drugače bi ubrali drugačno strategijo. Uživali smo v Rogličevi rožnati majici in upam, da jo bo v prihodnje spet oblekel," je povedal kolesar ekipe, katere člani so velik del etape narekovali tekmo glavnini.

Foto: Twitter

Po zagotovilih moštvenega kolega so poškodbe Primoža Rogliča samo površinske.

Delil je tudi prve informacije o Rogličevem stanju. "Padec je bil kar hud. Jaz nisem bil vpleten. Na srečo so poškodbe samo površinske, zato ni tako slabo. Po padcu sem ostal ob njem in ga pripeljal nazaj k ekipi," je dodal Tolhoek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.