Prve točke za Zokija, dvojni dvojček Gogija

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V ligi NBA so ponoči zaigrali trije Slovenci. Beno Udrih je k zmagi Memphisa prispeval 16 točk, ob uspehu Phoenixa pa je Goran Dragić vpisal deset točk in deset skokov, njegov brat Zoran pa tri točke, skok in podajo.
Oglej si celoten članek

Zoran Dragić je na tekmi proti Philadelphii vendarle dočakal priložnost ter vknjižil svoje prve točke v ligi NBA. Zoki je koš dosegel po podaji svojega brata. "Imela sva tisti občutek kot takrat, ko sva skupaj zaigrala za slovensko reprezentanco. Vedno je lepo, ko sva skupaj na parketu in ko si deliva isti dres," je bil po tekmi zadovoljen Goran Dragić. Ta je ob metu iz igre 3:13, dal je eno trojko v šestih poskusih, dosegel dvojnega dvojčka. V 35 minutah je zbral 10 skokov, 10 točk, štiri podaje, tri ukradene žoge in blokado.

Ob koncu tekme sta sicer prvič v zgodovini lige NBA v isti peterki za 31 sekund zaigrali dve bratski navezi: slovenska brata Dragić in dvojčka Markieff ter Marcus Morris. Član začetne peterke Markieff Morris in rezervist Gerald Green sta tokrat točkovno vodila moštvo iz Arizone, oba sta k zmagi prispevala po 21 točk. Goran Dragić je bil najboljši skakalec na tekmi.

Košarkarji Phoenix Suns so vpisali še peto zaporedno zmago proti košarkarjem iz Philadelphie, ki je z le štirimi zmagami na 31 tekmah povsem na repu razvrstitve lige NBA. Najbolj razigrani košarkar na tekmi je bil sicer član gostujoče ekipe Tony Wroten z 28 točkami. Phoenix je slavil prvič po dveh porazih, sonca pa so z 19 zmagami in 16 porazi na osmem mestu Zahoda.

Udrihu točka na minuto

Zelo dobro je svojo minutažo izkoristil tudi Beno Udrih, ki je ob zmagi Memphisa pri Lakersih s 109:106 dosegel 16 točk v 16 minutah. Memphis je s 24 zmagami in osmimi porazi tretje moštvo zahodnega dela lige. Zvezdnik Los Angelesa Kobe Bryant je ostal pri 15 točkah, zgrešil pa je tudi trojko za izenačenje tik pred koncem tekme.

Prvo moštvo lige ostaja Golden State Warriors, ki je ob 32 točkah in 12 podajah Stephena Curryja s 126:105 premagalo košarkarje Toronto Raptors. Draymond Green je v dresu bojevnikov vpisal svoj prvi trojni dvojček s 16 točkami, 13 podajami in 11 skoki. Bojevniki so nepremagljivi na domačem parketu, saj so vpisali še 11. zaporedno domačo zmago. Toronto je po porazu moral prepustiti vodilno mesto na vzhodnem delu ekipi Atlanta Hawks, ki je z 98:92 ugnala Utah Jazz.

V medijih onstran Atlantika je najbolj odmevala vrnitev Rajona Ronda, ki je svojemu nekdanjemu moštvu Boston Celtics, zdaj v dresu Dallas Mavericks (119:101), nasul 29 točk, prvič v ligi NBA je zadel tudi pet trojk, prav tako pa je prvič tako dobro zaigral v prvi četrtini, ko je dosegel osebni rekord s 15 točkami. Ekipa Cleveland Cavaliers je brez odsotnega LeBrona Jamesa z 91:87 premagala Charlotte Hornets.

Izidi:

Phoenix Suns : Philadelphia 76ers 112:96
(Goran Dragić: 10 točk, 10 skokov, 4 podaje, 3 ukr. žoge, blokada v 35 minutah za Phoenix)(Zoran Dragić: 3 točke, skok, podaja v treh minutah za Phoenix )

Los Angeles Lakers : Memphis Grizzlies 106:109
(Beno Udrih: 16 točk, skok, 3 podaje v 16 minutah za Memphis)

Charlotte Hornets : Cleveland Cavaliers 87:91
Orlando Magic : Brooklyn Nets 98:100
Boston Celtics : Dallas Mavericks 101:119
New York Knicks : Detroit Pistons 81:97
New Orleans Pelicans
: Houston Rockets 111:83
Oklahoma City Thunder
: Washington Wizards 109:102
Milwaukee Bucks : Indiana Pacers 91:94
Utah Jazz : Atlanta Hawks 92:98
Golden State Warriors
: Toronto Raptors 126:105

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.