Prvenstvo že odločeno? Real na + 10

Foto: Reuters Cristiano Ronaldo Foto: Reuters Real Madrid Foto: EPA Cristiano Ronaldo Özil Foto: Reuters Higuain Casillas Pepe Foto: Reuters osasuna barcelona messi rodriguez Foto: EPA osasuna barcelona fabregas messi Foto: EPA osasuna barcelona sanchez Foto: EPA osasuna barcelona lekić Foto: EPA Guardiola Osasuna Barcelona Liga BBVA Španija španska liga prvenstvo
Barcelona je v 23. kolu španske nogometne lige naletela na mino. Na gostovanju pri Osasuni je namreč po prvem polčasu zaostajala z 0:2, naposled pa utrpela poraz z 2:3. Že konec sanj o naslovu? Real je namreč z zmago proti Levanteju (4:2) in hat-tricku Cristiana Ronalda pobegnil že na deset točk.
Oglej si celoten članek

Real Madrid je več kot uspešno izkoristil nov spodrsljaj Barcelone in prednost na vrhu lestvice povišal na (neulovljivih?) deset točk. Čeprav je do konca prvenstva še daleč, so galaktiki že zelo blizu naslovu državnih prvakov.

Real srečanja proti Levanteju ni začel najbolje, saj je Cabral že v 5. minuti šokiral Santiago Bernabeu in zadel za gostujoče vodstvo z 1:0. Varovanci Joseja Mourinha so po zaostanku še močneje pritisnili na vrata gostov in izenačenje je bilo le še vprašanje časa. Madričani so morali sicer nanj počakati vse do zadnje minute prvega polčasa, ko je Cristiano Ronaldo hladnokrvno izkoristil najstrožjo kazen (ob tem je bil zaradi igranja z roko in drugega rumenega kartona izključen gostujoči igralec Iborra). CR7 je svoje strelske vaje nadaljeval v drugem polčasu, ko je sprva v 50. minuti z glavo zadel po podaji Gonzala Higuaina, sedem minut kasneje pa še po samostojni akciji in strelu od daleč. Levante je v 63. minuti prek Aroune Koneja kar nekoliko presenetljivo uspel znižati izid. Upanje gostov pa je že tri minute kasneje s sijajnim zadetkom dokončno pokopal Karim Benzema.

Osasuna torpedirala Barço - 3:2!

Barcelonine možnosti za osvojitev četrtega zaporednega španskega naslova so postale pičle, potem ko je Katalonce na gostovanju premagala deveta Osasuna.

Kalvarijo Barcelone, ki se že vso sezono muči na gostovanjih, je začel srbski napadalec Dejan Lekić, ki je prvič zadel že v četrti, vajo pa ponovil v 22. minuti. Čeprav je Alexis Sanchez v 52. minuti znižal na 1:2, je za vnovični vbod v rano poskrbel Raul Garcia. Ampak fantje Pepa Guardiole so znova znižali prek Cristiana Tella v 73. minuti, nato pa zabili še en zadetek. Vendar je bil Sanchez ob tem v prepovedanem položaju, saj so sodniki kljub burnim gostujočim prostestom ocenili, da je bil strelec v prepovedanem položaju. Prvi poraz leta in drugi sezone je bil tako neizogiben.

Guardiola: "To nas je postavilo na svoje mesto"

"Zdaj branimo naslov prvaka Evrope. Moramo braniti naslov v Ligi prvakov, potem pa bomo odigrali naslednjo tekmo proti Valencii najbolje, kolikor bomo lahko," je po tekmi skrušeno ugotavljal Barcelonin trener Guardiola. "Osasuni je uspel mnogo boljši prvi polčas kot nam. Bolje so se prilagodili na igrišče in mraz. Tekmovanje nas je postavilo na svoje mesto. Realnost je, da smo zelo oddaljeni od Madrida, jutri (v nedeljo, op. a.) pa imam občutek, da se bo zaostanek še povečal."

Za nameček je v tunelu po koncu tekme rdeči karton (drugega rumenega) dobil vezist Javier Mascherano, ki je žolčno protestiral pri sodniku Paradasu Romeru. Zgodovina sicer ne govori v prid Kataloncev. Če Real Madrid v nedeljo na domači tekmi premaga Levante, bi jim pobegnil na deset točk razlike, ki jih v zgodovini La Lige ni uspelo nadoknaditi še niti enemu moštvu. Največ, osem, jih je pred leti ravno v bitki z Realom nadoknadila Valencia s trenerjem Rafaelom Benitezom (sezona 2003/04).

Španska liga, 23. kolo:

Osasuna : Barcelona 3:2 (2:0)
Lekić (4, 22), Garcia (56); Sanchez (51), Tello (73)

Racing Santander : Atletico Madrid 0:0

Real Betis : Athletic Bilbao 2:1 (1:0)
Martin (10); Nelson (90); Martinez (22)
RK: Martinez (65/Bilbao)

Espanyol : Real Zaragoza 0:2 (0:0)
Da Silva (55), Carlos (90)

Malaga : Mallorca 3:1 (1:1)
Fernandez (11), Toulalan (55), Rondon (69); Pereira (4)

Rayo Vallecano : Getafe 2:0 (1:0)
Michu (34), Costa (64)

Valencia : Sporting Gijon 4:0 (1:0)
Feghouli (33), Botia (73/ag), Jonas (91, 93)

Villarreal : Granada 3:1 (1:0)
Ruben (16), Valero (64), Cesar (73/ag); Lopez (50)

Real Madrid : Levante 4:2 (1:1)
Cristiano Ronaldo (45, 50, 57), Benzema (66); Cabral (5), Kone (63)
RK: Iborra (43/Levante)

Real Sociedad : Sevilla 2:0 (0:0)
Vela (65), Pardo (69)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:19 13. Februar 2012.

    Ma ja, sej vsako leto pa tut ne more Barca :)

  • 02:40 12. Februar 2012.

    Po takih napakah v zadnji vrsti in na takem igrišču, se drugače tudi ni moglo končati...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.