Prvi dan izstopal le Mankoč

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski plavalci so prvi dan svetovnega prvenstva v Šanghaju z dosežki nekoliko zaostali za lastnimi pričakovanji in ostali brez popoldanskega polfinalnega nastopa.
Oglej si celoten članek

Najbolj je z dosežki izstopal veteran Ilirije Peter Mankoč, solidno formo je potrdila tudi triglavanka Tanja Šmid. Mankoč je dosegel kar dva letošnja najboljša dosežka in bil na 50 delfin na koncu s 24,01 19., kot prvi plavalec moške štafete pa je z 49,95 dosegel tudi olimpijsko normo B za London. Omenjena norma mu bo v Londonu omogočila ogrevalni nastop pred tekmo na 100 delfin, ki bo njegova paradna disciplina tudi v Šanghaju. Šmidova je bila na 200 mešano z 2:17,45 25., a je dosegla enega svojih najboljših jutranjih dosežkov ter potrdila dobro formo pred svojo glavno tekmo na 200 m prsno.

Za lastnimi načrti sta zaostala oba plavalca prsnega sloga Koprčan Matjaž Markič in Ravenčan Damir Dugonjič. Oba stana 100 prsno napovedovala napad na olimpijsko normo 1:00,79, na koncu pa je bil Markič z 1:01,56 29. Dugonjič pa z 1:01,69. 33., a njuna glavna disciplina na SP ostaja tekma na 50 prsno. Uvod je 33. mesto prinesel tudi Sari Isaković z najboljšim dosežkom 1:00,23 na 100 delfin. Prav na koncu je nastopila še moška štafeta na 4 x 100 prosto, ki je Markiču služila za lovljenje olimpijske norme B, Radovljičan Robi Žbogar in triglavan Jan Karel Petrič sta imela v štafeti ogrevalni nastop. Žbogar je bil s 50,96 tudi hitrejši od osebnega rekorda (51,16), na koncu pa je Markič štafeto z razplavanjem pripeljal le do cilja in slovenska četverica je bila na koncu 15.

V ponedeljek bodo v Šanghaju nastopili triglavanki Tanja Šmid na 100 prsno in Anja Čarman na 100 hrbtno ter Maja Cesar iz Gorenjske banke Radovljice na 1500 m prosto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.