Prvi evropski poraz zmajev

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije so v 2. krogu EuroCupa (skupina A) izgubili z Nanterrom z 72:85 (15:28, 42:49, 57:67).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli prvi poraz v EuroCupu. Po tesni zmagi v uvodnem krogu proti Trentu so morali v drugem kolu na gostovanju v predmestju Pariza priznati premoč Nanterru, ki je slavil s 85:72. Za Ljubljančane je to prvi poraz po štirih zaporednih zmagah v ligi Aba in evropskem pokalu.

Varovanci trenerja Gašperja Potočnika, ki so v zadnjih nastopih presenetili z visoko zmago proti Krki in uspehom sredi Beograda proti Crveni zvezdi, tokrat niso imeli pravih možnosti za uspeh. Že v uvodni četrtini so si nabrali dvomestni zaostanek, ki ga v nadaljevanju niso uspeli nadoknaditi. V drugi četrtini so razliko znižali na nekaj košev, a ker jim met z razdalje ni stekel, je bil poskus preobrata obsojen ne neuspeh. Odločitev o zmagovalcu je bila znana že na začetku zadnjega dela, ko se je razlika povzpela na 79:60.

"Nanterre je odigral odlično tekmo. Skozi celotno srečanje nismo našli ritma v napadu, nismo bili razpoloženi. Prišli smo do situacije, da smo se približali nasprotniku, a potem smo naredili določene napake, tako v napadu kot obrambi in Nanterre je zasluženo slavil zmago. Bili so boljši praktično skozi celotno tekmo. Poraz moramo pozabiti in se že pripravljati na naslednji dvoboj," je po tekmi povedal Potočnik.

Pri zeleno-belih sta največ točk dosegla Sava Lešić (18 točk, 5 skokov) in Zach Wright (14 točk, 5 podaj, 8 skokov, 6 izgubljenih žog). Union Olimpija bo z nastopi v EuroCupu nadaljevala naslednji teden, ko jo v Stožicah čaka obračun z ekipo iz Bonna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.