Prvi gol Vučkića po treh letih premalo za Ruse

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Slovenski nogometaši do 21 let tudi po dveh tekmah kvalifikacij za evropsko prvenstvo ostajajo brez točke. Kljub golu Harisa Vučkića so v petek izgubili proti Rusiji (1:2).
Oglej si celoten članek

Slovenski upi so po avgustovskem neuspehu na domačih tleh proti Estoniji v teh kvalifikacijah doživeli še drugi poraz. Tokrat so v deževnem Himkiju morali priznati premoč Rusom, natančneje Konstantinu Bazeljuku, ki je z dvema goloma domačim priigral pomembno zmago.

V prvem polčasu so bili nekoliko nevarnejši domačini, med drugim je moral slovenski vratar Ažbe Jug dvakrat dobro posredovati po poskusih Vladimirja Obuhova v četrti in Aleksandra Kozlova v 29. minuti.

Kous videl rdeče

V 56. minuti so Slovenci povedli, potem ko je po podaji Mateja Pučka zadel Haris Vučkić. Za dolgo poškodovanega člana Newcastle Uniteda je bil to prvi reprezentančni gol po 3. septembru 2010, ko je v Velenju zabil Belgijcem (2:2).

Toda vodstvo ni dolgo trajalo, že tri minute pozneje je izenačil Bazeljuk po podaji Pavla Mogilevca. Rusi so imeli še eno lepo priložnost v 70. minuti po strelu Andreja Panjukova, vendar je znova dobro posredoval Jug.

Zato pa je slovenski čuvaj mreže znova klonil v 86. minuti, spet se je med strelce vpisal Bazeljuk, takrat po podaji Romana Emeljanova. Za nameček je Žiga Kous v 90. minuti dobil drugi rumen karton, tako da so Kavčičevi nogometaši tekmo končali le z deseterico.

Naslednja priložnost proti Danski

Iz kvalifikacij se bodo sicer v tako imenovani "play-off" uvrstili zmagovalci desetih skupin in štirje najboljši drugouvrščeni. V "play-offu" bodo reprezentance igrale po izločilnem sistemu, ki bo dal sedem udeleženk zaključnega turnirja, na katerem bo še gostiteljica Češka.

Izbranci Tomaža Kavčiča bodo naslednjo tekmo kvalifikacij igrali v torek ob 16.30 v Ajdovščini proti Danski.

Kvalifikacije za EP 2015, 2. kolo, rezultati:

Rusija : Slovenija 2:1 (0:0)
Bazeljuk (59, 86); Vučkić (56)
RK: Kous (90/Slovenija)

Ob 18.00:
Bolgarija – Estonija

Ob 18.30:
Danska – Andora

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.