Prvi igralec, ki je v NBA zaigral v štirih desetletjih

Foto: Profimedia Vince Carter
Košarkar Atlante z izjemnim dosežkom.
Oglej si celoten članek

Vince Carter je vstopil v igro ob koncu prve četrtine dvoboja Atlante proti Indiani. S tem je postal prvi košarkar, ki je v ligi NBA igral v štirih desetletjih. Leta 1998 so ga na naboru kot petega izbrali Golden State Warriors, a so ga takoj poslali v Toronto za takratnega četrtega na draftu Antawna Jamisona. Zaradi lockouta v tisti sezoni je Carter prvo tekmo sicer odigral v januarju 1999, trenutno pa je v svoji 22. NBA sezoni, kar je prav tako rekord. Konec meseca bo dopolnil 43 let.

Pri Torontu je predvsem zaradi svojih atraktivnih zabijanj postal ljubljenec navijačev, v tem elementu je zmagal tudi na All-Star vikendu leta 2000. Kasneje je oblekel še drese New Jerseyja, Orlanda, Phoenixa, Dallasa, Memphisa in Sacramenta, v Atlanti pa igra drugo sezono. Ob sinočnji zmagi proti Indiani (116:111) je zbral tri točke, tri skoke in asistenco, na parketu pa je prebil 18 minut. V tej sezoni sicer v povprečju dosega 5.2 točke, 2.0 skoka in 1.0 podaje na tekmo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.