Prvi igralec sveta končal ugibanja o nastopu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Novak Đoković s posebnim tretmajem.
Oglej si celoten članek

Srbski teniški as Novak Đoković je prek Instangrama končal ugibanja, ali bo nastopil na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu ali ne. Kot je sporočil, je dobil posebno dovoljenje, tako da bo lahko odpotoval v Melbourne, kjer bo branil zmago na uvodnem turnirju za grand slam sezone.

"Dobil sem dovoljenje, bom izjema. Odpočil sem se od naporne, a uspešne sezone 2021, užival sem v krogu domačih ljudi, zdaj potujem v Avstralijo, kjer bom preživel naslednjih nekaj tednov. Hvala vsem, ki me podpirate, želim vam srečno novo leto," je zapisal srbski zvezdnik, ki doslej ni razkril, če je cepljen za covid-19.

Na to vprašanje ni hotel odgovarjati, tako da je javnost le ugibala, ali bo lahko branil naslov v Avstraliji, kamor so dovolili dopotovati le cepljenim osebam, ali ne. Zdaj je očitno, da cepljen ni, kar je nakazovala že njegova odpoved nastopa za srbsko reprezentanco na ATP pokalu v Sydneyju, je pa dovolj pomembna oseba, da je država v njegovem primeru naredila zdravniško izjemo. To je takoj naletelo na številne polemike, tako da se poraja vprašanje, kako ga bodo sprejeli gledalci.

Za Đokovića je turnir v Melbournu najbolj priljubljen med štirimi največjimi, na njem je zmagal že devetkrat. Letos ne bo lovil le jubilejne desete zmage, ampak tudi 21 na turnirjih za grand slam. S tem bi postal najboljši igralec vseh časov, za zdaj je z dvajsetimi naslovi izenačen z Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.