V Bergamu završalo, prvi konkretnejši premik v zadevi Iličić

Foto: Profimedia josip iličić
Podporniki Atalante in slovenski ljubitelji nogometa že nestrpno pričakujejo vrnitev Josipa Iličića.
Oglej si celoten članek

Čeprav se je Josip Ilićić pred nekaj tedni vrnil v Italijo in se soigralcem spet pridružil na treningu, je njegova vrnitev na zelenico še vedno uganka.

Nov žarek upanja, da bi lahko 32-letnega napadalca slovenske reprezentance kmalu spet videli v akciji, je posijal z objavo seznama igralcev za prihajajočo sezono lige prvakov.

Atalanta, ki se bo v skupinskem delu pomerila z branilcem naslova Liverpoolom, Ajaxom in Midtjyllandom, je na seznam umestila tudi Iličića, kar pomeni, da bo trenerju Gianu Pieru Gasperiniju teoretično na voljo že 21. oktobra na gostovanju na Danskem.

Iličić je zadnjo uradno tekmo odigral 11. julija, ko je njegova ekipa remizirala z Juventosom, nato pa se je iz takrat nepojasnjenih razlogov vrnil v domovino. Po navedbah italijanskih medijev izvor njegovih težav ni bil fizične, temveč psihične narave, povezan z zaskrbljujočimi razmerami v Bergamu, tedaj enemu najhujših žarišč novega koronavuirusa. 

Foto: Epa josip iličić Slovenec, lani nesporna prva violina moštva, ki je osvojilo trejte mesto v Serie A in zaigralo v četrtfinalu lige prvakov, se je po nekajtedenski odsotnosti vrnil v Bergamo, a za zdaj o možnosti njegove vrnitve ni bilo povedanega še nič konkretnega.

"Josip je že z nami. To je super, upal sem, da se bo vrnil tako hitro. Je tudi del celotnega trenažnega procesa. V samo nekaj tednih je zelo napredoval. Kdaj bo igral? Upam, da kmalu," je v zadnjem pogovoru na to temo dejal Gasperini.

Podoben odgovor je novinarjem posredoval predsednik kluba Antonio Percassi. "Verjamemo, da bo kmalu nazaj. Zelo dobro napreduje. Prepričani smo, da se bo vrnil še močnejši," je dejal.

Šušljalo se je celo, da bo Iličić v kadru že za tekmo italijanskega prvenstva s Cagliarijem, a temu ni bilo tako. "To so bile neosnovane govorice. Josip trenira z ekipo, upamo, da bo čim prej nared. Verjamemo, da bo tudi po nogometni plati kmalu ujel staro formo," je dodal trener.

Atalanta je po treh krogih nove sezone Serie A na vrhu lestvice s 100-odstotnim izkupičkom devetih osvojenih točk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:47 8. Oktober 2020.

    Se ve, zakaj ga ni bilo. Doma je presenetil ženo z drugim v postelji!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.