Prvi mož Visme: Jonas bo na Touru nastopil le, če bo ...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
O nastopu svojega največjega aduta na Touru je spregovoril tudi prvi mož ekipe Visma - Lease a bike Richard Plugge.
Oglej si celoten članek

Dvakratni zaporedni zmagovalec dirke po Franciji Jonas Vingegaard se je po nesrečnem padcu v Baskiji, ko je utrpel zlom reber in ključnice ter prebodena pljuča, vrnil na kolo in že trenira. Kljub temu je izpustil skupinski ogled trase v okolici Troyesa, kjer se bodo kolesarji na letošnjem Touru pomerili na makadamskih cestah.

Njegov nastop na francoski pentlji ostaja vprašljiv, to je potrdil tudi prvi operativec ekipe Visma - Lease a bike Richard Plugge.

"Trenutno razmišljamo o dveh scenarijih. Prvi je ta, da se bo Jonas udeležil dirke, drugi pa, da se je ne bo. Na koncu na Tour ne moremo iti braniti lovoriko,če ne bo stoodstoten. Tega preprosto ne bomo nardeili," je za Relevo izjavil Plugge.

Če Vingegaard ne bo prisoten, bo vlogo kapetana prevzel Wout van Aert, ki bi sicer moral nastopiti na Giru, vendar se je na dirki skozi Frandrijo poškodoval osem dni pred padcem Danca v Baskiji.

Foto: PrtSc Wout van Aert padec

"Wout ima manjšo prednost, saj je doslej naredil korak dlje pri okrevanju. A tudi pri njem je potrebno še nekoliko počakati. Po njegovem padcu niti še nismo sedli za isto mizo in se pogovorili o urniku nastopov. Prvo moramo sploh ugotoviti, če se sam vidi na Touru. Vse skupaj jepotrebno še dobroanalizirati," je še dejal Plugge.

Dirka v Franciji se bo začela 29. junija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.