Prvi odhod iz Barcelone, selitev uradno potrjena

Foto: Epa
Foto: Epa
Po neuspešni sezoni so se začele prve spremembe pri katalonskem velikanu.
Oglej si celoten članek

Hrvaški nogometaš Ivan Rakitić se je iz Barcelone preselil k tekmecu v španski prvi ligi Sevilli, je na spletni strani potrdil andaluzijski velikan. Dvaintridesetletnik je imel z Barcelono še enoletno pogodbo, v zameno za 1,5 milijona evrov in devet milijonov v bonusih pa se zdaj seli v klub, v katerem je že igral med letoma 2011 in 2014.

Hrvaški vezist je že v ponedeljek opravil zdravniške preglede, danes pa je podpisal štiriletno pogodbo. Kot so poročali španski mediji, naj bi novi trener Barcelone Ronald Koeman nogometašu sporočil, da nanj v prihajajoči sezoni ne bo računal.

Rakitić je med letoma 2007 in 2011 igral za nemški Schalke 04, nato pa tri sezone za Sevillo. Poleti 2014 je nato za 18 milijonov evrov prestopil h katalonskemu velikanu.

Hrvat, rojen v Möhlinu v Švici, je sicer kariero začel pri Baslu in igral za vse švicarske mlajše selekcije. Kasneje pa je v članski konkurenci zastopal Hrvaško in od debija leta 2007 v kockastem dresu zbral 106 nastopov.

Na klubski ravni je v dolgoletni članski karieri nastopil 645-krat, dosegel pa je 94 zadetkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.