Prvi olimpijski prvak v golfu po 112 letih

Foto: EPA
Foto: EPA
Z dramatičnim razpletom na zadnji zelenici se je v Riu de Janeiru končal turnir v golfu, ki je na olimpijskih igrah potekal po 112-letni odsotnosti.
Oglej si celoten članek

Zlato medaljo je osvojil Britanec Justin Rose, srebro je z dvema udarcema zaostanka pripadlo Švedu Henriku Stensonu, bron pa Američanu Mattu Kucharju.

Štiridnevni turnir ni postregel s presenečenjem. Na vrhu so končali najboljši golfisti sveta, ki so izkoristili odsotnost prvih štirih s svetovne računalniške lestvice. Anglež Justin Rose je 12. igralec sveta, Stenson peti, Kuchar pa tudi sodi med dvajset najboljših.

Odločitev na zadnji zelenici

Odločitev o zmagovalcu je padla na zadnji zelenici oziroma 72. igralnem polju. Stenson in Rose, ki sta zadnji dan tekmovanja začela kot vodilna in bila zato skupaj v igralni skupini, sta par 5 začela izenačena pri rezultatu -15.

Oba začetna udarca sta bila dobra, tudi po drugem udarcu sta bila igralca še v enakem položaju, kratka igra pa je odločila zmagovalca. Medtem ko je Rose žogico približal na dober meter do zastave, je Stensonu ostal precej dolg udarec z bližalko; potreboval je tri 'putte', medtem ko je Anglež zadel 'birdie' in se veselil zgodovinskega dosežka.

Šestintridesetletni Rose, njegov največji uspeh do sedaj je bil naslov na US Opnu 2013, je na olimpijskem prestolu nasledil Kanadčana Georga Lyona, prvaka iz iger 1904 v St. Louis v ZDA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.