Prvi pokal za "Moudrid": padla Barça!

Foto: Žurnal24 Slavje po zmagovitem golu - Cristiano Ronaldo (levo) v družbi Alvara Arbeloe in Foto: Žurnal24 Xabi Alonso Lionel Messi Foto: Žurnal24 Mesut Özil Oezil Ozil Adriano Foto: EPA David Villa Sergio Ramos Arbeloa Barcelona Real Madrid Copa del Rey finale Foto: Žurnal24 Juan Carlos II kralj kraljica Foto: Žurnal24 Mesut Özil Oezil Ozil Sergio Busquets Adriano Foto: Žurnal24 Shakira Foto: Žurnal24 Adriano in Cristiano Ronaldo Foto: Žurnal24 Pepe in Lionel Messi Foto: Žurnal24 sodnik Alberto Mallenco in Pedro Foto: EPA Mesut Ozil in Andres Iniesta Foto: Žurnal24 Shakira Foto: Žurnal24 Pep Guardiola Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo Foto: Žurnal24 Jose Mourinho Foto: EPA Sergio Ramos, Alvaro Arbeloa in David Villa Real Madrid Barcelona Mestalla Foto: Žurnal24 Sami Khedira Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo Albiol Adebayor gol zadetek veselje proslavljanje slavje prosl Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo Alonso Ramos Khedira gol zadetek veselje proslavljanje slavje Foto: Žurnal24 Iker Casillas Juan Carlos II kralj pokal naslov veselje proslavljanje slavje pro
Prvič po letu 1993 bo španski kraljevi pokal romal v vitrine Real Madrida, ki je v visokonapetostnem finalu na Mestalli premagal Barcelono (1:0). Edini gol v podaljšku zabil Cristiano Ronaldo.
Oglej si celoten članek

Drugo dejanje v seriji "El Clásicov" je pripadlo Real Madridu. Varovanci Joséja Mourinha so premagali Barcelono v finalu španskega pokala in si pred prvo tekmo polfinala Lige prvakov pripravili fantastično izhodišče za novo mešanje štrenov Blaugrani. Odločilni gol je v 103. minuti podaljška zabil Cristiano Ronaldo, ki je po strelu z glavo zadel pod prečko rezervnega vratarja Joséja Manuela Pinta.

Katalonci so tekmo začeli brez poškodovanega kapetana Carlesa Puyola, namesto katerega je v osrčju obrambe zaigral Javier Mascherano, medtem ko se je Mourinho po obrambni poeziji na sobotni ligaški tekmi na sredino igrišča spet poslal Pepeja, tekmo pa začel celo brez klasične "devetke". Prve minute tekme, ali bolje rečeno prvi polčas, sta minila v neverjetno napetem ozračju, kjer so nogometaši obeh ekip od sodnika Alberta Undiana Mallenca zahtevali prav vsak prekršek. Levji delež posesti je spet pripadel Kataloncem, toda pravega strela na gol si sploh niso pripravili.

Zato je bil toliko nevarnejši Real, ki je najprej zapretil prek Ronalda v 12. minuti, a je Mascherano izbil žogo izpred svojih vrat. Razen stalnega pritoževanja in ostrih prekrškov bi Real kmalu povedel tudi v 30. in 36. minuti, ko je obrambi Blaugrane obakrat pobegnil Portugalec, a ga je Pinto dvakrat zelo dobro zaustavil. Najlepša priložnost se je belemu baletu kljub vsemu ponudila z zadnjim strelom polčasa, ko je Pepe na drugi vratnici preskočil Daniela Alvesa in s fantastičnim strelom stresel le okvir vrat.

Garanje v obrambi je brez dvoma pustilo posledice na nogometaših Reala, saj so Katalonci v drugem polčasu povsem prevladali na igrišču. Prebudil se je Andrés Iniesta in začel prebijati utrujenega Pepeja na mestu zadnjega veznega, Real pa praktično vseh 45 minut ni sestavil več kot dveh podaj. Po opozorilnem strelu Pedra Rodrígueza v 51. minuti so si Katalonci začeli pripravljati vedno resnejše priložnosti, prav mož s Tenerifov pa je v 69. minuti premagal Ikerja Casillasa, toda njegov zadetek je bil zaradi prepovedanega položaja upravičeno razveljavljen.

Barça je imela priložnost za šah-mat(e) med 75. in 81. minuto, ko sta Alves in Lionel Messi izigrala obrambo Reala, Casillas pa je ubranil strel Argentinca. Casillas je bil na mestu tudi v naslednjem napadu, ko je na levem boku sam ostal Pedro, njegov prefinjen strel pa je kapetan Reala z zadnjimi močmi odbil v kot. Povsem nenevarni kraljevi klub bi kmalu "ukradel" zmago v sodnikovem podaljšku, ko je Ángel Di María odlično streljal z roba kazenskega prostora, a je Pinto njegov poizkus ubranil. Tekma se je razpletla v podaljšek.

Večina realovcev je bila že povsem na koncu z močmi, a ne tudi Ronaldo. Portugalec je po napaki Xavija Hernándeza krenil v bliskovit protinapad, a je njegov strel zletel le za nekaj centimetrov mimo daljše vratnice Pinta, ob jalovih poizkusih Barcelone pa je Cristianu pripadel tudi zmagoviti udarec. Di María je dobil enega redkih duelov z Alvesom na levem boku in v sredino poslal slasten predložek, ki ga je Ronaldo preusmeril pod prečko slabo postavljenega Pinta. Zadrževanje prednosti je bilo v drugem delu podaljška rutina za beli balet, rezervist Emmanuel Adebayor in Ronaldo pa bi v enem zadnjih napadov praktično morala dokončno presoditi Kataloncem. Toda nista, a to je zdaj najmanj pomembno.

Španski pokal (Copa del Rey), finale:

Barcelona : Real Madrid 0:1* (0:0)
Ronaldo (103)
RK: Di María (120/Madrid)
* - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.