Prvi poraz ACH Volleyja

Foto: Žurnal24 Blejci so se (tudi uradno) uvrstili v drugi del Lige prvakov. (Foto: Nik Rovan)
ACH Volley je na tekmi 5. kola odbojkarske Lige prvakov izgubil pri Budvanski rivijeri. Črnogorci so slavili s 3:2 v nizih, kar pomeni, da so Blejci osvojili točko in se zanesljivo uvrstili v nadaljevanje.
Oglej si celoten članek

To je bil prvi poraz Blejcev v letošnji Ligi prvakov. V zadnjem kolu prvega dela Lige prvakov bodo v Ljubljani v sredo, 12. januarja, igrali s poljsko ekipo Jastrzebski Wegiel.

''Danes je Budvanska rivijera igrala izredno dobro. Odlično so servirali, mi smo imeli pobudo, a smo jo izgubili na začetku tretjega niza. Morda je to odločilo, čeprav smo tudi peti niz začeli dobro. Ampak vsake tekme pač ne moreš dobiti, tako tudi ne te v Budvi. Naslednji teden bomo imeli priložnost, da spet napolnimo Stožice," je po dvoboju povedal trener ACH-ja Igor Kolaković.

V prvem nizu blejska vrsta nikakor ni našla svoje igre blok-obramba, tako da so domači z lahkoto držali stik z njimi. Večje prednosti si vse do drugega tehničnega odmora ni priigrala nobena ekipa, prve večje so se pred končnico veselili domači, ko so povedli z 19:16. Pol minute odmora gostujočega trenerja Igorja Kolakovića je zaustavilo nalet domačih, toda po izidu 19:18 so spet dobili nekaj zaporednih točk, ki so bile dovolj za zmago v prvem nizu.

Ko so slovenski prvaki izboljšali blok, je bilo upanje za ugodnejši rezultat spet večje. Gostitelji so v drugem nizu sicer nekaj časa držali korak, pri drugem tehničnem odmoru zaostajali le za dve točki, a predvsem Matevž Kamnik je svojimi bloki poskrbel, da so gosti povedli s 24:19 (gosti so z blokom dosegli kar sedem točk, domači nobene). Budvanci so še dosegli dve točki zapored, toda pol minute odmora na zahtevo Kolakovića je blejski ekipi pomagalo, da so le izkoristili tretjo zaključno žogo.

Foto: Žurnal24 Matevz Kamnik

Vodstvo 3:0 in 9:6 v drugem nizu ni napovedovalo, da bodo Kolakovićevi varovanci v njem povsem nadigrani. Toda zgodilo se je ravno to. Po izenačenju na 12:12 so namreč sledile črne minute blejskega moštva. Nekaj napak pri sprejemu je gostom povsem odvzelo zbranost, tako da je na igrišču praktično obstajala le domača ekipa. Pri izidu 20:14 je bilo jasno, da bo Budvanska rivijera prišla do novega vodstva, do konca niza se je prednost samo še povečala.

A to, kar se je v tretjem nizu dogajalo gostom, se je v četrtem domačim. Po izenačenem začetku so Slovenci povedli z 8:5, do konca niza pa prednost samo še večali. Oba trenerja sta, ko je bilo jasno, da bo ACH izenačil, spočila nekaj igralcev, očitno pa je to bolj uspelo Vukoviću. Predvsem Biribantiju je odmor prišel zelo prav, saj je bil v podaljšanem nizu ob Konstantinu Čupkoviću glavni črnogorski adut.

Gosti so "tie break" sicer odlično začeli. Dva bloka in napadalna akcija najučinkovitejšega v blejski vrsti in na tekmi Alena Šketa so prinesli vodstvo s 4:2, toda zatem je prišlo do krize. Domači so dosegli šest zaporednih točk in povedli z 8:4. Bloka in as Šketa so še dajali upanje (7:8), ki pa je slovenskim navijačem – teh je bilo v dvorani kar nekaj – hitro pošlo. Že nekaj trenutkov pozneje je bilo na semaforju 12:8, zaostanek pa je bilo ob razmerju na igrišču nemogoče nadomestiti. ACH Volley je tako v odločilnem nizu izgubil šele tretjič v desetih tekmah Lige prvakov.

Liga prvakov, skupina C, 5. kolo:

Budvanska rivijera : ACH Volley 3:2* (25:22, 21:25, 25:17, 15:25, 15;12)
*izid v nizih

Jastrzebski Wegiel : Olympiacos 3:0

Lestvica: 1. ACH 11 točk, 2. Jastrzebski 8 točk, 3. Budvanska 7 točk, 4. Olympiacos 4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.