Prvi predizbor za Alcatraz mimo

Foto: Žurnal24 Kranj: Red Bull King Of The Rock Foto: Žurnal24 Kranj: Red Bull King Of The Rock Foto: Žurnal24 Kranj: Red Bull King Of The Rock Foto: Žurnal24 Kranj: Red Bull King Of The Rock Foto: Žurnal24 Kranj: Red Bull King Of The Rock Foto: Žurnal24 Kranj: Red Bull King Of The Rock Foto: Žurnal24 Kranj: Red Bull King Of The Rock Foto: Žurnal24 Kranj: Red Bull King Of The Rock Foto: Žurnal24 Kranj: Red Bull King Of The Rock Foto: Žurnal24 Kranj: Red Bull King Of The Rock Foto: Žurnal24 Kranj: Red Bull King Of The Rock Foto: Žurnal24 Kranj: Red Bull King Of The Rock Foto: Žurnal24 Kranj: Red Bull King Of The Rock Foto: Žurnal24 Kranj: Red Bull King Of The Rock Foto: Žurnal24 Kranj: Red Bull King Of The Rock Foto: Žurnal24 Kranj: Red Bull King Of The Rock Foto: Žurnal24 Kranj: Red Bull King Of The Rock Foto: Žurnal24 Kranj: Red Bull King Of The Rock Foto: Žurnal24 Kranj: Red Bull King Of The Rock Foto: Žurnal24 Kranj: Red Bull King Of The Rock Foto: Žurnal24 Kranj: Red Bull King Of The Rock Foto: Žurnal24 Kranj: Red Bull King Of The Rock Foto: Žurnal24 Kranj: Red Bull King Of The Rock Foto: Žurnal24 Kranj: Red Bull King Of The Rock
V Kranju se je zaključil prvi od dveh predizbornih slovenskih turnirjev projekta Red Bull King Of The Rock, na katerem so se košarkarji borili za nastop na slovenskih kvalifikacijah za Ameriko. Več v članku.
Oglej si celoten članek

Slavni zapor Alcatraz je premajhen za vse košarkarje, ki se v zadnjem času po vsem svetu želijo prebiti vanj. Sliši se čudno, ampak verjetno ste že slišali za projekt Red Bull King Of The Rock. Ob tem je “The Rock” seveda Alcatraz iz San Francisca, kralj pa bo tisti, ki bo na zaporniškem igrišču premagal svetovno elito v igri ena na ena. Lahko bo tudi Slovenec.

V Kranju se je namreč zaključil prvi od dveh predizbornih slovenskih turnirjev, na katerem so se košarkarji borili za nastop na slovenskih kvalifikacijah za Ameriko. Igra ena na ena pod enim košem v Sloveniji sicer ni tako zelo razširjena kot igra trojic, vendar smo vseeno videli veliko dobre košarke. Ko dobra tehnika in obvladovanje žoge ob stalnem preigravanju nasprotnika ni bila dovolj, je bilo na plan treba potegniti tudi bolj zvite trike, in le tisti, ki so iz rokava potegnili vse te veščine in sposobnosti, so se prebili dalje. Tekmovanja namreč potekajo po turnirskem principu, na izpadanje, najboljših 12 na koncu pa se je zasluženo prebilo na glavno tekmovanje, ki bo 3. julija na dvorišču Ljubljanskega gradu. Zmagovalec tega bo na stroške organizatorja odpotoval v ZDA, kjer bo slovenske barve zastopal na finalnem turnirju v že omenjenem zaporu Alcatraz. Ta stoji na otočku z enakim imenom v zalivu pred San Franciscom, znan pa je tudi po tem, da je bilo z njega praktično nemogoče pobegniti. Uspelo je le četverici, ki pa je najverjetneje utonila v mrzli in “hitri” (tokovi) zalivski vodi.

Prvi dvanajsterici slovenskih finalistov se bo že čez en teden pridružila še druga, ki si bo pot na Grad priborila na predizboru v Novem mestu. Tudi na tem je prostora za 64 igralcev. Dodatna osmerica se bo na ta turnir uvrstila preko turnirjev Samsung ulične košarke, v Ljubljani, oziroma nad njo, pa bo tako nastopilo 32 najboljših. V Ameriko bo nato potoval le eden.

Prvih 12 slovenskih finalistov:
Alen Blesić, Anže Srebovt, Matija Trampuš, Matic Hudobivnik, Mark Hudobivnik, Alen Červ, Mitja Simčič, Vito Furlan, Luka Trpin, Luka Cvikl, Aleš Makovec, Uroš Ninič.

Drugi predizbor:
Novo mesto, 21. 5. – Športni park Loka, Župančičevo sprehajališče 2

Program:
9.00–11.00 registracija tekmovalcev

11.00–14.00 kvalifikacijske tekme

14.20  finalna tekma

Slovenski finale:
 Ljubljana, 3. 7. – Ljubljanski Grad

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.